+380673870816 +380673870816

Держекоінспекція проводить рейди водоймами Рівненщини

У рамках щорічної весняно – літньої нерестової заборони на вилов водних живих біоресурсів державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу посилюються заходи контролю, спрямовані на запобігання та виявлення незаконного вилову, придбання чи збуту водних біоресурсів на водоймах Житомирської та Рівненської областей.

Так, 14 травня 2024 року державні інспектори спільно з громадськими інспекторами з охорони довкілля Поліського округу працювали на річці Горинь та її заплавах (район сіл Рубче, Медків, Оржів, Суськ, Жобрин, Деражне, Дюксин, Бичаль Рівненського району), де виявлено та вилучено заборонені знаряддя лову - 3 сітки довжиною 90 м та 2 «екрани». Окрім того, встановлено 5 фактів порушень правил рибальства. До адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 5 осіб на загальну суму 850 грн.

Також проведено рейдові заходи на Млинівському водосховищі (поблизу селища Млинів та села Арчишин Дубенський район), де теж виявлено заборонені знаряддя лову в кількості трьох сіток довжиною 70 м та одного «екрана».

Інспекція нагадує, що за порушення правил рибальства передбачено штраф від 34 до 680 гривень. Також за незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотної шкоди довкіллю, загрожує кримінальна відповідальність відповідно до статті 249 Кримінального кодексу України – штраф від 17 000 до 51 000 грн або до трьох років обмеженням волі з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Схожі статті