+380673870816 +380673870816

Депутати Рівнеради сперечалися через пільговиків (ВІДЕО)

За пільговиків платитиме місто. А все тому, аби хоч якимось чином заохотити перевізників виїжджати на маршрути, особливо непопулярні.

Як завжди, без суперечок сесія Рівнеради не обійшлася. А все через пільговиків, за яких платитимуть перевізникам з міського бюджету.

Олександр Довжаниця, депутат Рівнеради:

- У нас проїзд стає чотири гривні замість трьох. Крім того, ми ще для маршруток хочемо дати 4,6 мільйони гривень, це, фактично, більше тисячі гривень кожного дня. То давайте ми визначимося або ми піднімаємо ціну. Бо ми і тут, піднімає і з платників податків, також додаємо або одне, або друге.

В результаті тривалих обговорень  депутати проголосували лише за програму компенсації, що стосується пільгових перевезень окремих категорій громадян у міському електро- та автомобільному транспорті загального користування, а не за виділення коштів. До того ж, відшкодовувати вартість перевезення місто буде тільки деяким власникам маршрутів.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Ці пільгові перевезення, будуть компенсувати лише тим маршрутам, де люди не хочуть іти, нема бажаючих ні на три, ні на чотири гривні, не йде.

За словами начальника міського управління транспорту та зв'язку Віталія Миронюка, сьогодні у місті нараховується більше 60 тисяч людей, які мають право на пільговий проїзд у громадському транспорті. Щодо перевізників, то більшість відмовляється працювати на нерентабельних маршрутах. Тому компенсація для них буде як заохочення.

Віталій Миронюк, начальник міського управління транспорту та зв'язку:

- Ми оголосили 11 обєктів. Це 55 графіків. На жаль, закінчилось подання документів на 40-му графіку. На 15 графіків бажаючих немає. Що стосується 43,43, 36, 70-го і багато інших, тобто 9 маршрутів, які проходять по ділянках, де відсутнє тролейбусне сполучення, ми маємо масу щоденних скарг про те, що відмовляють пільговикам.

До слова, під час найближчого засідання виконавчого комітету Рівнеради буде розглядатися питання про підняття ціни на проїзд в маршрутках до 4-х гривень.

Схожі статті