+380673870816 +380673870816

Чиновники Рівненщини на варті інтересів аграріїв

За участю заступника голови обласної ради Олександра Чуприни, відбулося засідання постійної комісії з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку села (голова – Ігор Брошук). Члени комісії розглянули два десятки питань, серед яких два власних. Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної Ради.
    Найбільше запитань в депутатів виникло до доповідача щодо внесення змін до обласного бюджету на 2012 рік. Члени комісії, констатуючи виділення з обласного бюджету коштів на профільні програми обласних силових органів (СБУ, прокуратура, УМВС), були стурбовані обмеженим фінансуванням обласних програм аграрного сектору. 
      Депутати запропонували виділити кошти у сумі 150 тисяч гривень не на фінансування обласної програми забезпечення області продовольчим зерном, а на обласну програму розвитку тваринництва. Заступник голови обласної ради Олександр Чуприна підтримав пропозицію колег аграріїв, та наголосив на потребі створення пунктів штучного запліднення в кожному селі.Після тривалих дискусій проект змін до обласного бюджету не був підтриманий.
     Члени комісії під час розгляду питання щодо внесення змін до програми реформування і розвитку сільського комунального господарства Рівненської області на 2011-2015 роки дізналися пор те, що дана програма не фінансується з державного і обласного бюджетів вже декілька років, а це може привести до надзвичайних ситуацій.
      Під час розгляду питання щодо надання у користування мисливських угідь, члени комісії прийняли рекомендацію розробити порядок надання орендарям мисливських угідь в Рівненській області, в якому передбачити чітке розмежування угідь та відшкодування завданих збитків за пошкодження сільськогосподарських насаджень дикими тваринами.
     На завершення роботи постійної комісії, депутати прийняли рекомендацію щодо підготовки облдержадміністрацією механізму відміни права оренди ставків, для тих осіб, які не займаються їх зарибненням.

Схожі статті