+380673870816 +380673870816

Чи вдасться активним рівнянам розробити стратегічний план розвитку міста? (ВІДЕО)

Не окремо, а в цілому. Так, місто Рівне вирішили розвивати у всіх напрямках відразу. Зокрема, мова тут йде про розробку стратегії розвитку нашого міста. Наразі формуються модульні групи, в склад яких увійдуть найактивніші мешканці обласного центру.

Бізнес, влада, активісти. Саме ці три групи людей нашого міста обєднаються, аби сформувати нарешті стратегічний план розвитку. Відповідно до нього, Рівне вже найближчим часом має стати сучасним та європейським, і, головне, орієнтованим на потреби громадян.

Віталій Герман, заступник міського голови Рівного:

Приблизно, за рік часу ми лише його напишемо. І тоді ми вже будемо визначати, в я кому напрямку докладати більше зусиль, чи це інфраструктура, чи це інші напрямки життєдіяльності міста. Тому задля цього ми зараз і зібралися, щоб сформувати фокус-групи, провести відповідні дослідження, проаналізувати те, що є, і зрозуміти, у якому напрямку нам рухатися далі.

Це вже не перша спроба активних мешканців Рівного запропонувати місту певну модель розвитку. Втім, на жаль, попередні ідеї потерпіли фіаско. Втім, небайдужі рівняни переконані, цього разу повинно щось вийти. Оскільки, будувати сучасне європейське місто будуть допомагати іноземні спеціалісти.

Олена Хмельник, виконавчий директор ГО «Агенція сталого розвитку міста»:

- Буде таких чотири навчальних модулі. Перший - по стратегічному плануванню, основні теоретичні знання. Це буде проектний менеджмент, будуть рекомендації, стосовно написання і визначення основних стратегічних цілей і підготовка плану стратегії реалізації. А два презентаційних модулі – це, по суті, ми будемо мати певний формат і будемо захищати перед менторами.

Ініціатори проекту розповідають, долучитися до формування стратегічного плану розвитку Рівного, на даний момент, зголосилися майже сотня активних мешканців міста - представників різних сфер діяльності. Вони будуть розділені, так би мовити, на групи за інтересами. Зокрема, йдеться про такі модулі, як розвиток житлово-комунального господарства, інфраструктури; освіти та науки; культура, туризм, спорт; медицина; соціальна сфера; економічний розвиток.

Олександр Мельничук, активіст:

- Вирішив долучитися. Оскільки, працюю у сфері самоврядування, долучитися до групи розвитку ЖКГ та інфраструктури міста. Тому що по своїй діяльності з цим стикаюся, бачу проблематику, яка там є. Зокрема, працюючи у сфері впровадження громадського бюджету, такою чую бачення від людей, в яких сферах і що вони хочуть змінювати. І маю на меті працювати далі в цих фокус-групах.

Попередньо, стратегічний план розвитку міста Рівне має бути повністю готовий до червня 2018 року. 

Схожі статті