+380673870816 +380673870816

Чи поновлювати Шустика на посаді вирішуватиме Рівненська облрада

Сьогодні, 26 жовтня 2021 року, Рівненська обласна рада отримала повний текст рішення Рівненського міського суду за позовом Романа  Шустика про поновлення на посаді головного лікаря КП «Рівненський обласний клінічний лікувально-діагностичний центр ім. В.Поліщука».

Суд прийняв рішення: позов Шустика Р.П. – задовольнити частково.

Суд задовольнив також 5 та 6 пункт позову: поновити на посаді та виплатити середній заробіток за час прогулу.

В частині інших позивних вимог (пункти 1,2) суд прийняв рішення – позивачу відмовити. Мова йде про визнання протиправним та скасування розпоряджень «Про проведення службового розслідування…» та «Про результати проведення службового розслідування…».

Таким чином, суд не акту службового розслідування, в якому говориться про відповідальність керівника за ситуацію, яка склалася в КП, та зазначено формулювання «звільнити з займаної посади».

Про це повідомив голова Рівненської обласної ради.

“Зазначу, що саме акт службового розслідування є ПРИЧИНОЮ появи РОЗПОРЯДЖЕННЯ про звільнення, яке (Розпорядження) є НАСЛІДКОМ, документом, що виконує законний, на думку суду, акт службового розслідування.

Разом з тим, суд, визнаючи законність ПРИЧИНИ звільнення, скасовує його НАСЛІДОК – розпорядження про звільнення, аргументуючи свою позицію порушенням пункту 20 частини 1 статті 43 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні», наголошуючи, що рішення про призначення та звільнення керівників об’єктів спільної власності тер.громад приймаються ВИКЛЮЧНО на пленарному засіданні і не можуть бути делеговані іншим особам. Таким чином, на думку суду, Сергій Свисталюк, який здійснював повноваження голови, діяв неправомірно, приймаючи одноосібне рішення про звільнення Шустика.

Будучи по суті не згодним з таким рішенням суду, залишаючи за собою право на подання апеляційної скарги (Рівненська обласна рада мала аналогічну ситуацію по одному з закладів, коли звільнений керівник теж звернувся до суду у зв’язку з «несесійним» звільненням, проте йому було відмовлено в суді, що підтверджено висновком Верховного суду; а як же законодавство у сфері освіти, яке зобов’язує нас призначати керівників закладів освіти «несесійно»?) я НЕВІДКЛАДНО реагую на рішення Рівненського міського суду та вношу на розгляд чергової сесії обласної ради, пленарне засідання якої відбудеться 12 листопада, питання «Про поновлення Шустика Р.П. на посаді головного лікаря РОКЛДЦ».

Тому остаточне рішення – за депутатами обласної ради. Як і вимагає шановний суд – приймати відповідні рішення колегіально”, – зазначив очільник облради.

Схожі статті