+380673870816 +380673870816

Бути чи не бути електронним щоденникам у школах Рівного?

Електронні щоденники – нове віяння з-за кордону, яке повільними темпами пробирається в українську освіту. Дійшла черга і до Рівного. Сьогодні за круглим столом для обговорення цього питання зібралися освітяни, школярі, батьки та підприємці, які готові забезпечити таке нововведення. 
     У Росії електронні щоденники – послуга, яка забезпечується на державному рівні більше шести років. 80% шкіл Російської Федерації уже підключені до цієї мережі. Оплачуються усі витрати з державного бюджету. В Україні ж однозначну позицію Міністерство освіти, науки, молоді та спорту щодо цього питання не визначило. Тому кожен регіон обирає сам для себе – потрібно це чи ні. А фінансовий тягар лягає лише на плечі батьків. 
     До управління освіти міста Рівне чи не щодня приходять підприємці, які пропонують ввести електронні щоденники у рівненських школах. Одні з них сьогодні віч-на-віч зустрілися із вчителями, батьками, школярами та владою, щоб переконати у необхідності таких послуг.
     Кожен учень матиме в інтернеті власний акаунт, де розміщуватиметься уся інформація про успішність, домашні завдання та поведінку. Окрім того щопонеділка, середи та п’ятниці в кінці робочого дня, на мобільний номер батьків приходитиме смс-повідомлення з оцінками, зауваженнями та домашніми завданнями. Ціна питання – від 15 до 20 гривень в місяць.
     Заступник міського голови, Галина Кульчинська побоюється, що переможе в цій ідеї бажання підприємців заробити, а не покращення навчального процесу. Підприємці переконують, що усю роботу виконуватимуть спеціалісти, а не класні керівники, але освітяни заперечили – доступ до журналів, інформації про учнів та батьків сторонні мати не можуть. Ще одним наріжним каменем діалогу стало ідеологічне питання. Адже така система позбавить дітей живого спілкування та нормальної розмови з батьками. 
     Заступник начальника Управління освіти міста Рівне, Катерина Сичик, підсумувала, що українська школа до такого нововведення не готова. Поки що у Рівному електронні щоденники лишаються лише на тестовому режимі, безкоштовно для тих батьків, які цього свідомо хочуть. Їх масштабне введення у школах управління освіти запровадити не готове.



110506_ElekTro Schodennuk sferadesigner

Схожі статті