+380673870816 +380673870816

Бізнес та громадськість розробляють "дорожню карту" для податкової

Податкова служба отримала близько 5 тисяч пропозицій від платників щодо реформування податкової політики протягом останнього місяця. Про це повідомив Голова ДПСУ Олександр Клименко під час розширеного засідання Громадської ради. Про це повідомила прес-служба Державної податкової служби.

Збір пропозицій відбувається в рамках розробки Програми лібералізації державної податкової політики до 2014 року. Цей документ відображатиме комплекс найбільш актуальних та затребуваних бізнесом інновацій у вітчизняній практиці оподаткування. Під час збору пропозицій особлива увага приділяється думці малого та середнього бізнесу в регіонах, у тому числі в малих містах та на депресивних територіях.

Для цього проведено понад 1500 комунікаційних сесій з бізнесом, провідними експертами, представниками громадськості. Встановлено понад 450 спеціальних скриньок для збору пропозицій громадян у письмовому вигляді. Висловити своє бачення необхідних податкових змін можна також через єдиний веб-портал ДПСУ, електронну пошту і соціальні мережі.

Відповідно до пропозицій, бізнес розраховує на зниження ставок і зменшення кількості податків, спрощення розрахунку і адміністрування податків, вдосконалення законодавчої бази. Нагадаємо, Програму лібералізації державної податкової політики до 2014 року ДПСУ розробляє на виконання доручення Президента України.

Основним завданням Програми є створення комфортних та зручних умов для бізнесу, зокрема в адмініструванні податків. При цьому передбачається збільшення податкових зборів за рахунок детінізації економіки.

Схожі статті