+380673870816 +380673870816

58 камер відеоспостереження уже встановлені на Рівненщині

Керівники районів ознайомилися з роботою ситуаційного центру, який нещодавно відкрили в Головному управлінні Нацполіції Рівненської області.

Центр здійснює цілодобовий моніторинг, збирання, накопичення, обробку та аналіз інформації, яка надходить з камер відеоспостереження та на номер «102».

Поки що, камери встановлені у Рівному, Здолбунівському та Рівненському районах, втім у керівництва області є наміри поширити програму на всю область. Нагадаємо, минулого року голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко підписав розпорядження, яким передбачили встановити відеотехніку на вулицях області.

Тому на виконання доручення голови ОДА очільники районів відвідали та ознайомились з практикою роботи новоствореного центру.

Зокрема, посадовці побували в кімнаті служби «102». Тут оператори приймають дзвінки зі всієї області, після чого диспетчер скеровує наряди поліції на місце події та здійснює контроль. В цьому ж відділі відслідковують місцезнаходження порушників, які перебувають під домашнім арештом та мають так звані «браслети».

Заступник голови ОДА Віталій Ундір поцікавився щодо доступності послуг для людей з обмеженими можливостями, зокрема, можливістю відправити SMS на номер «102», адже це дуже важливо для цієї категорії громадян.

Начальник ГУ НП в Рівненській області Валерій Самчук повідомив, що нині розробляється спеціальна програма під назвою «Моя поліція». Буде спеціальний додаток в телефоні, через який люди з інвалідністю зможуть відправити повідомлення або візуально пояснити проблему.

На сьогодні рамках програми «Безпечне місто» у Рівненській області встановлено 58 камер відеоспостереження. У найближчих планах кількість камер відеоспостереження в населених пунктах області планують збільшити до 100.

Схожі статті