+380673870816 +380673870816

19 рівненських студентів отримуватимуть стипендії від міського голови

Студенти-щасливчики. Міська влада Рівного визначила цьогорічних стипендіатів. Окрім гарних оцінок у своїх навчальних закладах 19 спудеїв будуть щомісяця отримувати і грошову винагороду від очільника міста.

За шість років – перша стипендія. Олег Онофрійчук навчається в МЕГУ на платній формі. Відтак за успіхи у навчанні нічого окрім відмінних оцінок ніколи не отримував. Проте нині все змінилося. Хлопець увійшов до числа тих студентів-щасливчиків, які стали стипендіатами міського голови.

Олег Онофрійчук, стипендіат міського голови, студент МЕГУ:

- Моя наукова діяльність, зокрема участь у всеукраїнських олімпіадах з фінансів, дали свій вагомий вплив на те, що університет, а зокрема наш ректор, висунув мою кандидатуру на отримання стипендії. 

Стипендіатом міського голови стала і Марія Синенко. Дівчина тішиться і каже, що зайва копійка їй не завадить.

Марія Синенко, стипендіат міського голови, студентка Рівненського базового медичного коледжу:

- Я за навчання своє плачу, тобто це моя перша стипендія і я дуже-дуже рада.

А от витрачати міські гроші як Марія, так і Олег будуть з розумом.

Олег Онофрійчук, стипендіат міського голови, студент МЕГУ:

- Перш за все на студентські потреби, так як ми є студентами і також левова частка грошей вже пішла на мою наукову діяльність, зокрема на публікацію наукових статей та поїздку на різні наукові конференції.

Марія Синенко, стипендіат міського голови, студентка Рівненського базового медичного коледжу:

- Першу стипендію я хочу зберегти, вкласти її у навчання. 

Загалом сума виплати стипендій міського голови цьогоріч становитиме 224 тисячі гривень. Щомісяця 9 студентів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації будуть отримувати 752 гривні 40 копійок, ще 10, що навчаються в інститутах чи університетах - 1094 гривні та 40 копійок. Очільник міста Володимир Хомко сподівається, що подібне заохочення стимулюватиме спудеїв досягати все вищих висот.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Ці люди повинні відчути, що їм щось вдалося і повірити в себе, а інші повинні добиватися того, аби стати такими самими учасниками і переможцями.

Загалом у Рівному є 15 вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації в яких навчається понад 25 тисяч студентів, однак лише 19 із них стали щасливими володарями стипендій. Обирали їх відповідно до квот виключно у вишах.

Схожі статті