+380673870816 +380673870816

"Сфера" перевірила якість очистки міських доріг

Наші кореспонденти долучилися до авторейду, який започаткували рівенські тележурналісти. Вони проїхали містом та поділилися своїми враженнями від побаченого.

З приходом справжньої зими із снігом та ожеледицею, водії бідкаються, що у місті стало їздити напрочуд складно, адже дороги майже не розчищають та не посипають піском. Наші журналісти вирушили дорогами міста, щоб побачити як працюють комунальники, прихопивши відеокамеру. 

Розпочався журналістський авторейд із вулиці Гагаріна: від Сарненського кільця і до автостанції "Чайка". Дорогою журналісти не побачили жодної спеціалізованої техніки, проте під тонким шаром свіжого снігу виднівся відгорнутий, залишений снігоочисними машинами. Далі, через вулицю Грушевського та Київську знімальна група потрапила у центр міста. Тут, схоже, разом із забороною проїзду приватного транспорту не пускають і спеціалізовану техніку. Адже "буксувати" Соборною довелося не раз. Спостереження журналістів підтвердили і водії.

Іван, водій:

- На даний час вже терпимо їздити. Все ж потрібно враховувати погодні умови. Я буквально проїздом через усе місто не зустрічав жодної розчищувальної техніки, принаймні по центру проїжджав, то не зустрічав.

Закінчуючи подорож Соборною, поблизу пивзаводу журналісти звернули на вулицю Дубенську. За їхніми спостереженнями тут комунальники попрацювали добросовісно. Далі на вулицях Чернишова, Поповича картина особливо не змінилася. Сніг лежить як на узбіччі, так і на дорозі. Проте, не посипаний пісок дещо збільшив щеплення коліс із дорожнім покриттям, що робить поїздку більш комфортною та менш екстремальною.

Центральні вулиці міста такі як Степана Бандери, 16 липня, Драгоманова, якими після заборони проїзду приватного транспорту по Соборній, пішли основні потоки машин, нічим порадувати не змогли. Так, пан Віктор до Рівного приїхав із Києва. Він вже встиг порівняти ситуацію на дорогах обласного центру та столиці. Чоловік розповів, що снігоочисної техніки йому бачити не довелося.

Віктор, водій:

 - Поки ж я не бачив снігоочисної техніки. Я думаю, що в Києві трошки краще.

Снігове місиво прямісінько на проїзній частині і на вулиці Чорновола. А також вже звична для водіїв "тягучка", яка підсилювалася власне поганою дорогою. Загальна картина стану доріг у місті, за словами водіїв, напружена. Виокремити найгірші ділянки дороги важко, адже вони всі однакові.

Юрій, водій:

- Я не можу сказати, на яких вулицях краще розчищений сніг, слизько усюди.

Заступник начальника управління житлово-комунального господарства Володимир Лапюк розповів, що на сьогоднішній день у місті працює 4 одиниці спеціалізованої техніки та 2 механізовані бригади, у яких по 8-9 чоловік.

Владислава Стецюк, журналіст:

- Рейд дорогами Рівного показав, що сліди від снігоочисних машин є. Проте самих снігоочисних машин в місті ми не знайшли.

Загалом ситуація на дорогах нашого міста, за словами водіїв, є більш-менш нормальною. Проте наскільки зміниться їх думка, якщо незабаром позначка термометра суттєво опуститься, буде і надалі залежати лише від комунальників міста.

 

 

Схожі статті