+380673870816 +380673870816

Завідувачка дитсадком на Рівненщині “виписала” собі премій на майже 100 тисяч гривень, — прокуратура

Прокуратурою Рівненської області за результатами досудового розслідування погоджено повідомлення про підозру завідувачці одного із державних дошкільних навчальних закладів у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.366 (службове підроблення) та ч.2 ст.191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою службовим становищем) КК України. 

На підставі зібраних у кримінальному провадженні доказів встановлено, що жінка-посадовець шляхом внесення завідомо неправдивих  відомостей  в офіційні документи заволоділа грошовими коштами у сумі понад 90 тис грн, виділених на утримання дитячого садочка. 

Фактично зазначеною сумою грошей підозрювана розпорядилась упродовж 2016-2017 років шляхом нарахування та виплати собі в якості премії безпідставно, за відсутності рішення органу вищого рівня та усупереч вимогам нормативно-правових актів Кабінету Міністрів України.  

За погодженням із прокурором-процесуальним керівником повідомлено особі про підозру у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень. На даний час вирішується питання про застосування до підозрюваної запобіжного заходу, а також відсторонення від займаної посади. 

Тривають слідчі дії, які проводять співробітники слідчого відділу Головного управління Національної поліції в Рівненській області за процесуального керівництва працівників прокуратури Рівненської області. 

Довідково: відповідно до санкцій інкримінованих статей КК України передбачена найсуворіша відповідальність у виді позбавлення волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років.

Прес-служба прокуратури Рівненської області.

Схожі статті