+380673870816 +380673870816

Затверджено порядок використання коштів на будівництво, реконструкцію, капремонт об'єктів НАНУ

Уряд затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті на будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт та придбання обладнання для об'єктів, що відносяться до сфери управління Національної академії медичних наук України. Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Метою затвердження Порядку є використання коштів, передбачених у державному бюджеті на будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт та придбання обладнання для об'єктів, що відносяться до сфери управління Національної академії медичних наук, що дозволить розмежувати функції між головним розпорядником, розпорядником нижчого рівня, одержувачем бюджетних коштів та замовником робіт з будівництва об'єктів.

Національна академія медичних наук України заснована Указом Президента України від 24.02.1993 № 59 та є головним розпорядником бюджетних коштів. Академія є державною науковою організацією з проблем медицини та охорони здоров’я, заснованою на державній власності, яка діє відповідно до законодавства на самоврядній основі.

Академія взаємодіє з МОЗ України, Національною академією наук, іншими державними установами і громадськими організаціями. Відповідно до норм Бюджетного кодексу України відповідальними за розробку нормативно-правових актів щодо порядків використання бюджетних коштів є головні розпорядники коштів.

Схожі статті