+380673870816 +380673870816

За три тижні дії КПК до єдиного обліку внесено майже 200 тисяч заяв громадян

За три тижні дії КПК до єдиного обліку внесено майже 200 тисяч заяв громадян. З них близько половини містять ознаки кримінальних правопорушень. Про це керівник Головного слідчого управління МВС України Василь Фаринник зазначив під час відеоселекторної наради з участю керівників обласних та місцевих слідчих підрозділів органів внутрішніх справ. Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

За словами Василя Фаринника, основну увагу МВС приділяє взаємодії слідчих з іншими учасниками кримінального процесу. Постійний моніторинг стану досудового розслідування, що здійснюється представниками Головного слідчого управління МВС України, дає змогу своєчасно виявляти і усувати проблемні моменти, що можуть виникати під час взаємодії між правоохоронними відомствами.

У зв’язку з цим керівник слідчого підрозділу МВС поінформував учасників наради про результати роботи круглого столу, що відбувся днями на базі Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ. На цьому зібранні, зокрема, розглядалося питання взаємодії між судами, прокуратурою та органами внутрішніх справ при розгляді клопотань про проведення негласних слідчих дій, передбачених главою 21 Кримінального процесуального кодексу України.

Крім того, з моменту набрання чинності нового КПК суттєво зросло навантаження на слідчих органів внутрішніх справ. Через це виникла необхідність перерозподіляти звернення громадян між представниками кількох міліцейських служб, тим більше, що новим КПК передбачена можливість делегування їм відповідних повноважень.

У зв’язку з цим Василь Фаринник зупинився на ролі керівників органів досудового розслідування в умовах дії нового КПК, оскільки відповідно до змін у законодавстві змінився статус цих посадових осіб: наразі вони є першими заступниками начальників відповідних територіальних підрозділів внутрішніх справ. Він також зупинився на окремих аспектах взаємодії міліцейських служб як усередині відомства, так і з іншими правоохоронними структурами.

Схожі статті