+380673870816 +380673870816

За свій виступ "Хор хлопчиків із міста Базель" отримав екскурсію на Рівненський льонокомбінат

Зі сцени на виробництво. Ще вчора один із найкращих дитячих колективів світу "Хор хлопчиків із міста Базель", Швейцарія вражав рівнян виконанням музичних творів відомих композиторів, а вже сьогодні 17 його учасників побували на Рівненському льонокомбінаті, де побачили усі етапи створення тканини з натуральної сировини. 

Іноземні гості часу не гають. Виступивши на сцені обласної філармонії учасники хору рано вранці завітали на промислові площі Рівненського льонокомбінату, де його власник провів екскурсію та розповів про історію відродження виробництва та етапи обробки, сушіння, фарбування полотна. І хоча учасники хору постійно на гастролях у різних країнах, проте на подібних підприємствах ще не бували.

Фелікс Любі, учасник хору:

- Фабрика мені дуже сподобалась, я вперше на такому виробництві. Все було круто.

Шером і Саломон, учасники хору:

- Дуже сподобалось нам, адже раніше ми ніколи не були на схожих виробництвах, а тепер змогли побачити процес виготовлення тканини. Мені більше всього сподобалось як фарбується тканина в рукаві, а Шерому, як вона запаковується автоматично і випадає сама.

Мрії зробити Рівне центром легкої промисловості власник Рівненського льонокомбінату Олег Червонюк не покидає. Чоловік запевнив, що ринок збуту не повинен обмежуватися лише Україною. Відтак робить усе можливе, аби це бажання втілилось у життя. До того ж під час екскурсії виявилось, що керівник хору за фахом кравець, тому жінка проявила неприховану цікавість до тканини.

Олег Червонюк, власник Рівненського льонокомбінату:

- Вона взяла частини тканини для того, щоб відшити, спробувати, а потім показати фото з готовими зразками нам. Я думаю, що таким чином крок за кроком ми можемо сьогодні входити в європейський ринок і розвивати своє власне виробництво. Іншого шляху немає, тільки своєю працею.

Наостанок Олег Червонюк подарував гостям футболки виробництва Рівненського льонокомбінату. Діти теж не залишились у боргу і за цікаво проведений час віддячили піснею.

Схожі статті