+380673870816 +380673870816

Юний аферист заробив більше 100 тисяч гривень на Інтернет-шахрайствах (ВІДЕО)

Така сума, принаймні, відома слідству. 19-річний хлопець організував злочинну схему, як через мережу обдурювати людей. але про темні справи злочинця дізналися співробітники кібер-поліції.

Заманливий заголовок інтернет-магазину:  «Розпродаж комп’ютерної техніки». Ціни дуже привабливі, половина від вартості. Клієнтів було хоч відбавляй. Покупці перераховували кошти, з надією відразу отримати товар. Але на цьому етапі угоди продавець зникав.

Іван Яковчук, слідчий СВ Корецького відділу поліції:

Він створив самостійно сайт, на якому розміщував товари, переважно мобільні телефони та ноутбуки, які продавав за занижениею ціною, під приводом, що інтернет-магазин припиняє свою роботу. Потім розміщав аналогічні оголошення  на  різних платформах, інтернет-магазинах. Потенційні покупці дзвонили і дізнавалися про товари.

У такий спосіб 19-річний злочинець обдурив більше 20 клієнтів. Сума, яку вдалося йому заробити, сягає більше сотні тисяч гривень. Його затримали за місцем проживання, той супротиву не чинив. Нині хлопець визнає свою вину і співпрацює зі слідством, повідав в подробицях, як працювала схема.

Підозрюваний:

Виставляв на сайт товари. Найчастіше - мобільні телефони та ноутбуки. Люди самі телефонували, домовлялися про купівлю-продаж товарів, перераховували мені гроші, ну, а потім, зрозуміло, я зникав. Якщо ринкова вартість товару близько шести тисяч, то я ставив удвічі меншу. Повідомляв, що наш магазин закривається і сьогодні останній день, коли ми розпродаємо товари за такою ціною, тож гроші перераховували відразу. На день телефонувало десь сотня осіб, але розраховувалися одиниці.

Клієнти, які зверталися до фейкового Інтернет-магазину з різних областей України. Останній потерпілий з Сумської області, саме за його заявою було й відкрито провадження.

Іван Яковчук, слідчий СВ Корецького відділу поліції:

- Сьогодні, вказаним чоловіком, було повідомлено про підозру, за ч.3 ст.190 (шахрайство, вчинене за допомогою електронно-обчислювальної техніки). Покарання за вказане діяння сягає до восьми років позбавлення волі.

Підозрюваний у численних аферах не вперше відповідатиме перед судом за вчинення таких злочинів. Щоправда, цього разу він таки може потрапити у в’язницю.  Аби застерегти громадян від подібних махінацій,   на офіцйному сайті кібер-поліції України є інформація щодо ймовірних шахрайських дій з використанням номеру телефону чи банківської картки. Також за допомогою форми зворотнього зв’язку можна залишити інформацію про аферистів, з якими ви мали справу.

Схожі статті