+380673870816 +380673870816

Як правильно писати резюме вчили студентів МЕГУ фахівці центру зайнятості

Як правильно реалізувати себе на ринку праці, щоб отримати довгоочікувану і гідну роботу? Тим паче у такий складний для нашої держави час. Відповіді на ці запитання мали змогу почути  студенти в стінах Міжнародного економіко-гуманітарного університету під час тренінгу з фахівцями центру зайнятості. 

Аби влаштуватись на свою першу серйозну  роботу одного диплома про вищу освіту недостатньо, - кажуть фахівці центру зайнятості. Молода людина повинна бути конкурентоспроможною, комунікабельною, впевненою в своїх силах і знаннях та в жодному разі не ніяковіти через брак такого затребуваного нині досвіду. Варто пам’ятати, що практика  під час навчання теж зараховується, про неї можна сміливо вказувати в своєму  резюме. Як його правильно написати  й грамотно наповнити вчили на черговому тренінгу студентів МЕГУ і  Рівненського коледжу економіки та бізнесу.

Леся Парчук, начальник відділу організації профорієнтації Рівненського обласного центру зайнятості:

- Людина, яка планує подавати своє резюме, повинна сама зорієнтуватися, яку саме роботу шукає, на яку вакансію претендує. 

Не лише надати кваліфіковану освіту, а й сприяти  працевлаштуванню студента,  такі функції нині виконує МЕГУ.  Викладачі кажуть, що конкуренція на ринку праці саме цього й вимагає.

Лариса Коваль, завідувачка кафедри економіки та  фінансів МЕГУ:

- Сьогодні ринок праці обмежує працевлаштування студентів за різними спеціальностями і ми хочемо дати спудеям ті навички у працевлаштуванні, які б вирізняли їх від інших в плані комунікативності, освіченості, вміння знаходити собі місце в житті.

Студенти МЕГУ завдяки подібним тренінгам вже знають як себе правильно подати на ринку праці.

Олег Онофрійчук, голова студентської ради МЕГУ:

- Працевлаштування на нинішньому ринку праці складається з трьох складових - це знання іноземної мови, володіння оргтехнікою і  найосновніше -  максимальна комунікація, адже майбутній працівник має бути  максимально комунікабельним.

Тренінги присвячені успішному працевлаштуванню  триватимуть в МЕГУ протягом кількох днів. Засвоєні навички та знання студенти найближчим часом планують реалізувати в житті.

Схожі статті