+380673870816 +380673870816

Як громадськість та ЗМІ мають допомагати інвалідам, обговорювали на Рівненщині

Аби донести до суспільства проблеми людей із інвалідністю, про них треба розповідати. Водночас інформувати варто не лише про досягнення інвалідів, а й про їхні проблеми. Визначальна роль у цьому процесі належить саме громадськості та журналістам. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.

Про це йшлося під час всеукраїнського круглого столу "Громадськість та засоби масової інформації. Роль ЗМІ в процесі інтеграції інвалідів в суспільство". Його організувала громадська організація інвалідів "Всеукраїнська асоціація працездатних інвалідів" за підтримки Державної служби з питань інвалідів та ветеранів України та Міністерства соціальної політики України. Круглий стіл, який відбувся у Дубному, зібрав представників влади, громадськості та журналістів із усієї України.

Учасники заходу, зокрема, обмінялись думками щодо ролі мас-медіа у висвітленні проблем людей із обмеженими фізичними можливостями та особливостей підготовки таких інформацій. А під час практичної частини заходу присутні змогли повправлятися у написанні матеріалів на дану тему.

Тим часом нині на Рівненщині проживає майже 68 тисяч людей із інвалідністю, а це 5,6 відсотка від усього населення області. Нині роботою забезпечили 8 тисяч 613 людей із особливими потребами. Вакансії для них створили майже на 2 тисячах підприємств та установ краю. Водночас інвалідам організовують професійне навчання. Так, за останні три роки перепідготовку та підвищення кваліфікації пройшли понад півтори сотні краян із особливими потребами.

Схожі статті