+380673870816 +380673870816

Врятувати життя та житло рівнян заважають затори

В обласному центрі уже кілька років поспіль через несанкціоновану стоянку автівок на вулиці Полуботка, пожежні автоцистерни не можуть виїхати вчасно на виклик. Рятувальники в розпачі, мовляв у разі надзвичайної ситуації, усе вирішують лічені хвилини. 

Це показовий виїзд рятувальних машин. Припаркований транспортний засіб біля продовольчого ринку фактично блокує роботу рятувальників. Аби виїхати на місце події, витрачається у кращому випадку до 5 хвилин. Коли в радіусі 3 кілометрів вогнеборці мають прибути на допомогу за 7 хвилин. Цей час на місці пожежі чи іншої надзвичайної ситуації може стати критичним, розповіли в територіальному управлінні МНС.

Олег Панюк, начальник відділу цивільного захисту в м. Рівне та Рівненському районі ТУ МНС:

- ДПЧ-1 - це головна бойова частина не тільки Рівного, а й області. За добу рятувальники виїжджають 2-3 рази. Утруднює виїзд цистерн автотранспорт, який прямує з ринку чи на ринок. Якась хвилина може комусь занапастити життя.

Ця ділянка біля ринку є найпроблемнішою, констатують рятувальники. Водії свідомо порушують правила паркування автівок.

Олег Панюк, начальник відділу цивільного захисту в м. Рівне та Рівненському районі ТУ МНС:

- Припарковані автівки - це проблема, однозначно. Адже якщо там немає місця для парковки, то робити цього неможна, вони неповинні там їх ставити.

А от в обласному відділі ДАІ розповіли, що організацією дорожнього руху в Рівному має займатися міська влада.

Святослав Морозюк, заступник начальника ВДАІ УМВС України в Рівненській області:

- Тільки за фізичної можливості міська влада, зокрема керівник міста, не можуть наразі нічого зробити. Державтоінспекція займається тим, що контролює дотримання Правил дорожнього руху з боку водіїв та пішоходів.

Дорожніх знаків тут достатньо, але водії їх свідомо ігнорують, зокрема знак "Зупинку заборонено", перетворюючи узбіччя на стоянку. За це їм загрожує штраф від 255 гривень. Ще три роки тому міське керівництво надало на розгляд Державтоінспекції проектні пропозиції щодо організації руху навколо ринку. Втім, вони так і не були затверджені. До цього часу правки до пропозицій не внесені.

Схожі статті