+380673870816 +380673870816

Волонтеру з Дубенщини, який повертався із Дебальцевого, намагаються «зшити справу» (ВІДЕО)

4 роки позбавлення волі – саме таке покарання отримав волонтер та військовослужбовець Володимир Панкевич за зберігання та перевезення зброї та набоїв. Попри таке рішення суду, адвокати засудженого переконані, що справа повністю сфабрикована. Розбирався у ситуації «Народний Контроль». 

На початку 2015 Володимир Панкевич, на той час волонтер, повертався із Дебальцевого, куди відвозив гуманітарну допомогу. На блокпості поблизу міста Ізюм мікроавтобус зупинили начебто для звичайної перевірки документів, – розповідає дружина засудженого Оксана.

Оксана Панкевич, дружина Володимира: 

- Зупинили працівники міліції, зразу вивели з автомобіля під прицілами автоматів та завели в приміщення блокпосту, машина відповідно залишилась відкрита.

Саме в цей момент і почали обшук автомобіля  без понятих та самого засудженого. Розмір знайденого вражає – понад три тисячі патронів, гранатомет та гранати. Пані Оксана додає, що  поки тривав обшук, для її чоловіка зробили декілька неоднозначних пропозицій.

Оксана Панкевич, дружина Володимира Панкевича: 

- Коли їх завели в приміщення блокпосту, зі сторони міліції були неоднозначні натяки на якісь кошти, на якийсь хабар. Він сказав, що відповідь міліції на його відмову давати якісь кошти, це було, що добре, організуємо, щось в тебе знайдуть.

Сергій один з пасажирів, що їхав з Дебальцевого разом з Володимиром, повертався додому з ротації. Чоловік має сумніви вини Володимира та  додає, що зброю їм могли підкинути.

Сергій Захаров, свідок:

- Зірвали обшивку, там упаковки знайшли патронів, потім казали, що там є гранати і гранатомети. Судячи з усього того, що я бачив, попросту скажемо, що це якась підстава. 

Адвокат Володимира  стверджує, що затримання її підзахисного відбулося з величезною кількістю процесуальних порушень. Та суд не них не зважав і вирішив, що чоловік винен. Зараз Володимир сидить у СІЗО.

Вікторія Татарин, адвокат Володимира Панкевича:

- Без згоди мого підзахисного було зірвано обшивку, після чого автомобіль протягом більш як 3 години перебував без нагляду. 

У Харківській прокуратурі ж стверджують, що затримання та обшук проводилися згідно чинного законодавства та без жодних порушень. Та чомусь плутаються у подіях і часі.

Вікторія Дубовик,  прес-секретар прокурора Харківської області:

- Автівка була зупинена на блокпосту 8 січня о 22:30.  О 23:50, тобто через 20 хвилин після зупинки автомобіля, на місце події була викликана слідчо-оперативна група і сам обшук проводився саме слідчими місцевого відділу поліції.

Ознайомившись з матеріалами справи, розділяє думку захисника Володимира Панкевича і юрист «Народного Контролю».

Ірина Давидюк, юрист «Народного Контролю»:

- В цій справі є певні процесуальні порушення, зокрема протокол про затримання має складатись одразу після затримання, початок огляду автомобіля здійснювався без присутності понятих. 

І дружина Володимира, і його адвокат переконані, що справа сфабрикована. Екс-волонтеру просто «шиють» справу.

Оксана Панкевич, дружина Володимира Панкевича: 

- Будемо максимально докладати зусиль, щоб довести його невинуватість, тому що цьому свідчить безліч доказів.

Вікторія Татарин, адвокат Володимира Панкевича: 

- Ми будемо подавати апеляцію однозначно. Сподіваємося на те, що апеляційний суд зважить на всі порушення і все таки буде постановлений законний вирок щодо мого підзахисного.

«Народний Контроль» буде слідкувати за перебігом цієї справи.

Схожі статті