+380673870816 +380673870816

Волинянка добровільно занесла до органів поліції гранату

До Шацького відділення поліції звернулася 47-річна місцева жителька й заявила про намір добровільно здати боєприпаси. Вона передала правоохоронцям 30-мм осколкову гранату. Згідно з чинним законодавством у випадку добровільної здачі громадянка не нестиме кримінальної відповідальності за незаконне зберігання зброї та боєприпасів. Про це повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області.

До співробітників Шацького відділення поліції із заявою про добровільну здачу боєприпасів звернулася 47-річна місцева жителька. Жінка повідомила, що небезпечну знахідку вона виявила вранці цього ж дня.

Співробітники вибухотехнічного відділу волинської поліції попередньо з’ясували, що громадянка передала правоохоронцям 30-мм осколкову гранату «ВОГ-17».

Відомості за даним фактом поліція внесла до Журналу єдиного обліку заяв та повідомлень про скоєнні кримінальні правопорушення та інші події. Поліція наголошує, що незаконне зберігання зброї, боєприпасів, вибухівки - це злочин, за який законом, передбачено кримінальну відповідальність. Зокрема, санкція статті 263 Кримінального кодексу України, передбачає позбавлення волі на строк від двох до п’яти років. У випадку добровільної здачі зброї в органи та підрозділи поліції громадяни звільняються від кримінальної відповідальності.

Схожі статті