+380673870816 +380673870816

Волинські педагоги ознайомлювались з естонською культурою

У рамках проекту «Досвід Естонії для підтримки реформ професійної освіти в Україні. Волинська область» відбувся навчальний візит в Естонію педпрацівників ПТНЗ Волині. Про це повідомляє управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації.

Поїздка майстрів виробничого навчання та викладачів із ДПТНЗ «Камінь-Каширське ВПУ», Торчинського, Старовижівського, Любомльського професійних ліцеїв, Луцького центру ПТО, Колківського ВПУ розпочалася 2-денним семінаром, організованим SA Innove «Зв’язок програм навчання із змінами в суспільстві і на ринку праці»,  який дав узагальнюючу уяву про нову систему навчальних програм, ключові компетентності неперервного навчання, оцінювання за результатами навчання, планування цілей та результатів навчання, структуру проведення державних екзаменів.

Протягом тижня учасники навчалися у школах-партнерах: Валгамааському, Іда-Вірумааському центрах професійної освіти, Олустверсьській школі обслуговування і сільського господарства, Талліннському механічному училищі, Талліннській школі обслуговування, де ознайомились із навчальними закладами, їх базою, реалізацією модулів у навчальному процесі, відвідали уроки, підприємства, місця практики, вивчали навчальні плани, шкільні програми навчання, організацію навчального процесу як для учнів, так і для дорослого населення.

Також волинські педагоги мали можливість ознайомитись із культурою естонського народу: відвідали ряд музеїв, взяли участь у майстер-класах, побували на заходах, присвячених Дню захисту дітей та відкриттю театрального сезону.

Схожі статті