+380673870816 +380673870816

Вогнеборці Рівненщини під час ліквідації пожежі врятували чимало майна громадян

До чергової служби ДСНС надійшло повідомлення про пожежу в смт Володимирець. Горіли надвірні споруди, в яких громадяни зберігали речі домашнього вжитку та різноманітний крам. До місця виклику негайно було направлено черговий караул пожежно-рятувальної частини. Про це повідомила прес-служба ГУ ДСНС України у Рівненській області.

Враховуючи щільну забудову, усі будівлі розташовані одна біля одної, а також зважаючи на швидке поширення вогню по дерев’яним горючим конструкціям, було прийняте рішення про додаткове залучення резервного караулу вогнеборців. Оперативно провівши бойове розгортання, бійці Держслужби подали на гасіння два водяних стволи та швидко локалізували загоряння, згодом вогонь вдалося остаточно загасити.

Варто відмітити, що гасіння пожежі також було ускладнене значним горючим навантаженням, адже майже всі будівлі дерев’яні і в деяких з них зберігалися дрова та ємності з паливо-мастильними матеріалами, котрі у будь яку мить могли вибухнути. Завдяки злагодженим діям вогнеборців вдалося врятувати значну частину майна громадян. Вогонь пошкодив покрівлю у трьох надвірних спорудах та речі домашнього вжитку. Загиблих та травмованих немає. Причина пожежі та розмір збитків встановлюється.

У  зв’язку із стрімким збільшенням кількості пожеж у Володимирецькому районі, рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій вкотре застерігають мешканців краю суворо дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки та дбати про належний протипожежний стан власних господарств, щоб уберегти свою оселю та майно від вогню. 

Схожі статті