+380673870816 +380673870816

Влада Рівного хоче допомогти з ремонтами багатоповерхівок, у яких не створено ОСББ

Що робити з земельною ділянкою за адресою Євгена Коновальця, 2, де мешканці сусіднього будинку бунтують проти будівництва та у якому співвідношенні фінансувати з міського бюджету ремонти багатоповерхівок, що не є ОСББ. Ці питання розлядали депутати на засіданні бюджетної комісії Рівнеради. 

Міська влада хоче допомогти з ремонтами тих багатоповерхівок, у яких не створене ОСББ. Так, нині вже розроблена та  ще не затверджена відповідна програма співфінансування. Про це депутатам Рівнеради прозвітували на засіданні бюджетної комісії.

- Для будинків, які не знаходяться в аварійному стані, 40% коштів бюджет дає, а 60% збирає громада. Для аварійного житла 90% дає бюджет, а 10% - громада. Для участі у цій програмі мешканцям необхідно вибрати або старшого по будинку, або створити ГО, або, якщо вони визначаються з управителем, то ці функції будуть покладені на нього. Ця програма на ОСББ не поширюється, оскільки діє Муніципальна програма сталого розвитку.

Проте, ця програма викликала жваву дискусію серед депутатів, адже деякі її пункти відверто суперечать один одному. Разом з тим, планувалось, що в програмі буде передбачено те, що капітальний ремонт ліфтів прирівнюється до ремонту аварійного будинку. Себто, фінансування такого виду робіт буде на 90% з міського бюджету. Проте, така ідея не всім була до вподоби. 

Серігй Васильчук, заступник міського голови Рівного:

- В  нас багато ремонтів ліфтів йде через Муніципальну програму сталого розвитку. Там виходить співфінансування 70/30 для тих, хто створив ОСББ і взяв на себе відповідальність за будинок. В цій програмі ми хочемо давати 90/10 для звичайних будинків. Можливо, тут також потрібно зробити 70/30 для того, аби вони були в рівних умовах з тими, хто ремонтує ліфти за свої кошти  вже не перший рік. Тобто і жителі ОСББ, і жителі звичайних будинків.

Зрештою, депутати цю програму вирішили відкласти на довивчення. Ще одне питання порядкку денного стосувалось будівництва за адресою Євгена Коновальця, 2. Нагадаємо, жителі тамтешніх будинків категорично проти будівництва на вищезгаданій земельній ділянці. Це підтверджує і протокол проведених громадських слухань.  

- В голосуванні взяло участь 143 особи, з них 142 висловились за пропозицію за результатами громадських слухань пропонувати органам місцевого самоврядування заборонити забудову земельної ділянки за адресою Коновальня, 2 в районі будинку 10 на вулиці Євгена Коновальця. Пропонується підтримати пропозицію винесену за результатами громадських слухань.

Нині ця земельна ділянка перебуває в оренді, термін якої незабаром закінчується. Тому на найближчій сесії Рівнеради депутати мають визначитись, чи продовжувати термін оренди, в тому числі врахувавши і думку громади. 

Схожі статті