+380673870816 +380673870816

Військові Рівненщини об’єдналися, щоб боротися з бюрократією

Військові Рівненщини єднаються, щоб захистити свої права. Так, 30 березня в Рівненському міському управлінні юстиції була зареєстрована громадська організація «Обласна ветеранська спілка учасників АТО Рівненщини». Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної ради.

Ініціативу з її створення проявила група бійців, які захищали східні кордони України від російської навали. Підтримав їх у цьому прагненні голова обласної ради Михайло Кириллов. 1 квітня у приміщенні Рівненської обласної ради відбулася її презентація за участю голови організації, підполковника Управління 8-го армійського корпусу Федора Капустинського та його побратимів.

Бійців, які пройшли війну, об’єднав не лише фронт, а й бажання допомагати одне одному в післявоєнний час. Адже, громадська організація сприятиме демобілізованим бійцям у питаннях отримання статусу учасника АТО, оформленням належних пільг, з проходженням реабілітації, поновленням на роботі, або в навчальному закладі та багатьох інших питаннях.

[[textbanner]]

– Коли вертаються хлопці з антитерористичної операції, де був явний ворог – сепаратист, бандит, російський агресор, тут вони стикаються з такою проблемою як бюрократична чиновницька машина. Тому мета такого об’єднання – допомагати, вирішувати проблеми, а також щоб патріоти, які вернулись, розуміли, що вони тут потрібні – це найголовніше. Обласна рада не впливає сьогодні на Міноборони, чи на те, що робить держава. Але я кажу конкретно – ми тут в області маємо показати приклад і довести нашим рівненським хлопцям, що вони сьогодні нам потрібні. І так буде завтра, післязавтра, через рік, через п’ять років, через десять, – каже голова Рівненської обласної ради Михайло Кириллов.

До роботи військові залучатимуть волонтерів, без яких, за словами вояків, не можна було б нічого досягти. Також готові ділитися досвідом й допомагати державі. Згодом планують відкрити й осередки в районах, аби бійцям було легше до них звертатися за місцем проживання. Крім того, вояки співпрацюватимуть з всеукраїнською спілкою воїнів АТО. Вони закликають всім військовослужбовців – демобілізованих та тих, які ще воюють, а також всіх охочих вступати до їхньої організації. Окрім того, звільнених від служби військових просять звертатися до них із будь-якими проблемами. 

Для роботи ГО «Обласна ветеранська спілка учасників АТО Рівненщини» голова Рівненської облради Михайло Кириллов виділив приміщення. Тепер у 221 кабінеті облради активісти проводитимуть збори, прийматимуть громадян та вирішуватимуть нагальні проблеми. Також є гаряча телефона лінія – 69-53-13. Також організація уже розробляє свій інтернет-сайт та сторінку у Facebook.

Схожі статті