+380673870816 +380673870816

Відомий у Рівному архітектор Микола Шолудько презентував виставку своїх робіт (ВІДЕО)

Більше половини життя відданий своїй справі. Сьогодні 60 років виповнилось відомому у Рівному архітектору Миколі Шолудько. З цієї нагоди він презентував виставку робіт у Рівненському будинку культури. 

Близько 60 робіт на власній виставці представив відомий у Рівному архітектор Микола Шолудько. Починаючи свій професійний шлях за радянських часів, Микола Шолудько намагався не працювати «під кальку»,  а створювати для кожної споруди свій індивідуальний і неповторний стиль. 

Микола Шолудько, архітектор:

- Всі об’єкти, які я за цей час спроектував, є для мене рідні і цінні. Це ще починаючи з тих об’єктів, що я проектував за радянських часів, коли було типове проектування, але ми намагались їх трохи переробити під індивідуальні. Це обласна дитяча лікарня і дитячо-юнацька спортивна школа. Звісно, нині в архітекторів є більше можливостей, адже ми переважно займаємось індивідуальним проектуванням.

Головний архітектор міста Сергій Семенець свого часу сам багато чого навчився у Миколи Шолудька. Він називає його без перебільшення справджнім архітектором, адже це людина, в першу чергу, віддана до останнього своїй професії.

Сергій Семенець, головний архітектор міста:

- Можливо не таке бачення у замовника і справжнього архітектора, можливо не такі вони зручні для сучасного замовника, адже мають своє бачення і  свою думку в духовному і матеріальному виражені.  Вони не піддаються на вимоги, наприклад, ти мені зроби як я хочу, а не так як треба.

Микола Шолудько беручись за реконструкцію старих культових споруд завжди намагається зберегти автентичність об’єкта, який має свою історію. Проте, нові споруди він проектує вже в сучасному стилі. Чоловік переконаний, що через 10 років наше місто буде надзвичайно гарним, поєднуючи відображення  прагнення суспільства до сучасності та бережного ставлення до архітектурних пам’яток.

Схожі статті