+380673870816 +380673870816

Вартість квитка на проїзд у маршрутках по області стала значно вищою (ВІДЕО)

Хочеш їхати - плати більше. Вартість квитка на проїзд у маршрутках по області стала значно вищою. Перевізники запевняють, на підняття тарифу у них вагомі причини. Місцева влада намагається врегулювати це питання і домовитися із водіями. 

Було у Рокитне 60, стало - 80. У Володимирець теж було 60,  а стало, приблизно, 80. То самі порахуйте на скільки відсотків.

- У Кузнецовськ було 65, стало 90.

На 5, 10, а то й на цілих 20 гривень більше - відтепер потрібно викласти пасажиру за звичайну поїздку у маршрутці або автобусі по області. На нові розцінки деякі водії перейшли ще з першого січня. А більш розуміючі погодилися почекати до 21 січня, щоб люди без стресу відзначили новорічно-різдвяні свята. Втім, додають, підвищення вартості квитка неминуче.

- Має бути подорожчання проїзду,чи у вас уже на маршруті подорожчання?

- Немає ще.

- Але буде?

- Буде.

- Ні. Перевізник ще паперів немає. Коли будуть готові папери - невідомо. Подорожчання не минути. Ясне діло.

Водії запевняють, дорожчими квитки вони зробили не з власної примхи, на те є вагомі та виправдані причини.

- У зв’язку з дорогами, пальним. Дуже багато причин. Дороги неякісні, нечищені, убиті. Підвищення зарплати, податків. І все це впливає на підвищення білету. У нас у фірмі сорок чоловік, це ж за кожного податок заплатити, запчастини. Це все вирахувано, і у зв’язку з тим -підняли.

- Це погано, звичайно. Але самі знаєте: матеріали дорожчі, амортизація. І дороги наші все, то таке.

Пасажири від нових розцінок теж не у захваті. Кажуть, жити стає все важче. 

- Я, наприклад, студент, то мені важко буде. Поки що подорожчав на п’ять гривень. Спочатку обіцяли на 15, а чомусь на 5. Тому я ще не знаю, наскільки буде точніше.

-Вельми недобре, як подорожчає. А що це? Знущаються над людьми.

- Перш за все, погано для пенсіонерів, студентів і тих, кому потрібно їздити у далекі поїздки. Я сам з Дубровицького району. Я навчаюсь зараз у Тернополі. І дорога, приблизно, мені обходиться у 160 гривень. А у зв’язку з подорожчанням, то на гривень 15 більше, то точно.

- Погано, звичайно, ставлюсь, що дорожче буде. Треба хоча б такі як були, то ж ні зарплати нормальної, ні пенсій, нічого немає. Все залежить, хто і як їздить в день. Якщо він раз у місяць їде, то нічого, а якщо на роботу, чи студентам їздити, то це по кишені добре дає.

Аби нові розцінки не викликали значного резонансу та хвилю народного гніву чи невдоволення, місцева влада вирішила спробувати домовитися із перевізниками. Хоча б дійти до розумного компромісу. 

Федір Мисюра, начальник управління інфраструктури та промисловості РОДА:

- Перевізники хотіли зробити вартість проїзду 65 копійок, а у деяких випадках підприємства, які працюють із ПДВ, щоб це було ще й додаткове ПДВ 78 копійок. Це занадто велике навантаження на пасажирів, мешканців області. Тому у ході бурхливих перемовин дійшли до того, що на міжміських маршрутах, за протяжність понад 50 км, вартість становить 60 копійок за кілометр, а на приміських маршрутах - 65. В окремих, де надзвичайно погане покриття, можливо, буде трошки більше 65 копійок.

Схожі статті