+380673870816 +380673870816

В Україні з'явилася ветлабораторія, яка може попередити епідемії

В Україні лише за добу можна поставити правильний діагноз хворій тварині та, відповідно, попередити епідемію. Так, в Інституті ветеринарної медицини Національної академії аграрних наук відкрилася сучасна лабораторія, що виявлятиме інфекційні захворювання сільськогосподарських тварин. Про це повідомила прес-служба Державної ветеринарної та фітосанітарної служби.

Новий лабораторно-науковий центр працюватиме над виявленням збудників інфекційних захворювань сільськогосподарських тварин. Це дозволить запобігти зараженню людей та виникненню епідемій. Адже завдяки сучасному обладнанню правильний діагноз тварині можна поставити лише за добу. Раніше ж аналізи доводилося відсилати до відповідних європейських лабораторій, що потребувало додаткових коштів та часу.

Завдяки такому центру Україна дістала можливість швидко і ефективно реагувати на спалахи інфекцій і бактерійних захворювань – не тільки серед тварин, але й захворювань, які передаються від тварин до людини. У світі існує близько 700 різних вірусів і 500 бактерій, які можуть викликати захворювання у людей і тварин.

Схожі статті