+380673870816 +380673870816

В Острозькій академії вкотре організовують всеукраїнський фестиваль-конкурс «Вчитель року» (ВІДЕО)

Вони вчать добру та одвічним істинам. В Острозькій академії в 12-те організовують всеукраїнський фестиваль-конкурс  «Вчитель року»  з предметів духовно-морального  спрямування. Цього разу багато педагогів прибуло зі Сходу, аби поділитися своїм баченням виховання молодого покоління, заради збереження миру.

Тут сьогодні єднається схід і захід країни. 24 вчителі з 10 областей держави прибули до Острозької академії, аби не просто продемонструвати свої знання святого письма, методику викладання духовно-моральних дисциплін, а ще обмінятися досвідом і своїм баченням розвитку духовності в освіті. Під час конкурсу педагоги складають тест на знання Біблії, також демонструють фрагмент уроку, чи виховного заняття з основ християнської етики .

Василь Жуковський, організатор, настоятель студентсько-викладацького храму преподобного Федора Острозького:

- В цьому році ми об’єднані такою важливою темою, як сімейні цінності. Від того, як сім’я прищеплює цінності, залежить майбутнє дитини. Тому, гасло наше «Сімя і духовність нашого фестивалю-конкурсу».

Чи не найбільше в цьому році представлено педагогів саме зі Сходу країни, там де нині найскладніше, де потрібна підтримка. Ольга Клець приїхала з Краматорська, у неї є своє бачення виховання учнів, які кожного дня зіштовхуються із страхом та зневірою.

Ольга Клець, заступник директора з виховної роботи НВК № 6 (Краматорськ):

- У дітей з’являється розуміння того, що не можна вбивати. Бо у нас в Краматорську є діти, які приїжджають саме із зони АТО . Вони зневірилися. Цю віру ми повинні повернути до них. Ми повинні зробити все, щоб у них було щасливе дитинство, щасливе майбутнє.

Під час конкурсу вчителі не просто змагаються у методиках викладання та знаннях. Тут представники різних конфесій, з різних регіонів підтримують один одного і показують приклад: мир можна пропагувати ,його створюють за допомогою поваги та любові.

- Так втомилися, ми віримо, що цей мир йде до вас. Ми теж молимося.

Триватиме конкурс в Острозькій академії два дні. Усі учасники отримують не лише  новий досвід та стимул до розвитку, а й дипломи та грамоти.  На переможців  чекає ще одне заохочення - поїздка на відпочинок у Карпати.  В свою чергу, представникам Острозької академії вдалося зібрати кошти і забезпечити один з районів Луганщини підручниками з духовно-моральних дисциплін.  Таким чином, волонтери хочуть підтримати тих, кому зараз складно і зміцнити їх віру у благополуччя та мир.

Схожі статті