+380673870816 +380673870816

Уряд посилює соціальний захист ветеранів

Кабінет Міністрів затвердив порядок визначення та задоволення соціально-побутових потреб та потреб у медичній допомозі ветеранів. Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики.

Прийнятою постановою Уряд затвердив порядок визначення та задоволення соціально-побутових потреб та потреб у медичній допомозі ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, жертв нацистських переслідувань та сімей загиблих (померлих) воїнів.

Це дасть нам змогу забезпечити індивідуальне піклування та увагу кожному ветерану.
Цей документ міститиме інформацію щодо соціально-побутових умов проживання ветерана, стану його здоров’я, надання пільг, компенсацій, соціальної допомоги та обслуговування тощо.

Нагадаємо, нещодавно Мінсоцполітики презентувало пакет першочергових дій з посилення соціального захисту населення за напрямками, які є найбільш чутливими для українців: сфера зайнятості, заборгованість із заробітної плати та своєчасність і правильність нарахування соціальних виплат та надання соціальних послуг.

Довідково: станом на 1 жовтня 2013 р. чисельність ветеранів війни, вдів та осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, що мешкають в Україні, складає 1,7 мільйона осіб, у тому числі інвалідів війни – понад 183 тисячі осіб, учасників бойових дій – понад 214 тисяч осіб, учасників війни – 1 мільйон осіб, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни – понад 300 тисяч осіб.

Схожі статті