+380673870816 +380673870816

Українці питимуть більше якісного та безпечного домашнього молока за доступними цінами

Держава жорстко контролює якість молока, яке реалізується на організованих ринках, а також здійснює ряд системних заходів для нарощування виробництва молока у господарствах населення. Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Окрім того, завдяки системним діям Уряду, вдалося підняти закупівельні ціни на молоко та забезпечити їх доступність для споживачів. Зараз спостерігається підвищення якості молока, виробленого господарствами населення. Адже для цього держава впровадила комплекс програм підтримки.

По-перше, цього року з червня започаткували дотації на утримання молодняка ВРХ. Станом на 1 вересня в регіонах більше 160 тисяч селян вже отримали 116,8 мільйонів гривень за утримання та збереження 242 тисяч голів молодняку ВРХ. По-друге, держава компенсує 100% витрат на установки індивідуального доїння. Це гарантує якість молока.

По-третє, прийнята постанова Уряду, згідно з якою буде виплачуватись бюджетна дотація за продану на забій переробним підприємствам худобу: у розмірі 2,5 гривні за кілограм живої ваги - молодняку великої рогатої худоби, вагою не менше 330 кг; 1,5 або 1,0 залежно від ваги - за свиней (крім свиноматок і кнурів.

Держава приділяє велику увагу ціновій ситуації. Він нагадав, що закупівельні ціни на молоко уже вирівнялися завдяки постанові Уряду про встановлення мінімального рівня закупівельних цін на молоко у розмірі 2,20 гривні. Сприяли збільшенню закупівельних цін на молоко дії Аграрного фонду, якому вдалося зняти надлишок молока з ринку, шляхом закупівлі вершкового масла та сухого молока.

Створення нових заготівельних молочарських кооперативів дає можливість мінімізувати вплив посередників і, як наслідок, споживач може купити молоко за доступною ціною.

Схожі статті