+380673870816 +380673870816

У справі рівненського забудовника-афериста з’явились нові ошукані вкладники

Фото з ФБ сторінки Рівненської обласної прокуратури

Слідчі задокументували нові епізоди кримінальної діяльності голови житлового кооперативу на 8,5 мільйонів гривень.

Минулоріч поліцейські встановили 31 особу, яка постраждала від злочинних дій голови кооперативу. Наразі — іще 18 таких вкладників.

Досудовим розслідуванням встановлено, що впродовж 2015-2017 років 39-річний житель Хмельниччини — голова одного з рівненських житлово-будівельних кооперативів, укладав із фізичними особами договори про пайову участь у будівництві багатоквартирного житлового комплексу. Кошти сплачувались як на рахунки у банку, так і готівкою. Проте умови договору він не виконав і гроші спрямовував не на вказане будівництво, а у власну кишеню. Відтак, ошуканими виявились 18 вкладників на загальну суму 8,5 мільйонів гривень.

Слідчі Рівненського РУП за процесуального керівництва Рівненської окружної прокуратури повідомили йому про підозру у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем за ч.3, ч.4, ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Суд обрав йому запобіжний захід у виді особистого зобов’язання.

Минулоріч на розгляд суду скерували матеріали кримінального провадження по обвинуваченню його у привласненні та розтраті 20 мільйонів гривень. Тоді потерпілими від злочинних дій чоловіка стали 31 особа.

За скоєне обвинуваченому може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

Схожі статті