У Рівному змагаються за звання кращого кухаря країни
У Рівному стартував третій етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів за професією "Кухар". Про це повідомила прес-служба управління освіти і науки Рівненської ОДА.
Приготувати страви української кухні приїхало 23 учасника. Серед них 17 хлопців та 6 дівчат. Всеукраїнський конкурс проходить вп’яте, а Рівненщина приймає учасників вперше.
Оцінюють таланти конкурсантів відомі у Рівному кухарі та ресторатори. На приготування двох конкурсних страв учасники отримали по чотири години. За цей час вони повинні подати до столу котлету "Марічка" та салат з курки та овочів. Визначатиме журі переможця не лише за смаком страви, а й за її оформленням, дотриманням усіх норм під час приготування їжі. За словами організаторів, упродовж трьох конкурсних днів майбутні кухарі не лише дивуватимуть журі своїми талантами, а й повинні на відмінно пройти тестування з теорії.
Імена переможців буде відомо у п’ятницю. Саме ці учні і зможуть претендувати на отримання президентських стипендій.