+380673870816 +380673870816

У Рівному за проїзд Соборною штрафуватимуть (ВІДЕО)

Центральна дорога Рівного Соборна  дещо розвантажилася: стало більше місця, як тут відновили заборону на рух  механічного транспорт без спецдозволу. ДАІ дала водіям 30 діб, аби ті адаптувалися до змін та звикли об’їжджати центр іншими дорогами. А вже з 1 серпня порушників почали штрафувати. Та схоже повернення до старих правил не всім до вподоби. 

Майже рік тому центр був забороненою територією для руху більшості водіїв та мерія вирішила дослухатися до побажань громади і таки відкрили всім без виключення доступ до Соборної.  Їхали всі, табу не діяло ні для кого. Перші, хто оцінив ініціативу міської влади, водії громадського транспорту. Їхати згідно графіку через шалений трафік у центрі виявилося майже нереально.

Не минуло і кілька днів, як в управління транспорту полетіли шквал критики та невдоволення. Експеримент з вільною центральною дорогою зазнав невдачі. Чиновники знову зібрали комісію та вирішили повернутися до старих правил. Соборна з 7 ранку до 22 вечора для більшості водіїв має бути закрита. Нові-старі знаки офіційно запрацювали з 1 липня. Водіям дали 30 днів, аби знову адаптуватися та звикнути об’їжджати центр. Інспектори  ДАІ обходилися усним попередженням для водіїв-порушників, а вже з 1 серпня почали штрафувати. 

Одні водії визнають свою неуважність та провину і  сплачують 250 гривень штрафу. Та схоже  заборона на рух Соборною влаштовує далеко не всіх. Люди вступають в суперечку з патрульними.  Більшість кермувальників все ще звикають, що знак заборони руху на Соборній  знову діє. Хтось не чув про ці правила, хтось не помітив. 

Насправді ж обраній категорії громадян Закон України дозволяє рухатися будь-де і в будь- який час  попри заборони та правила, наприклад, суді чи народні депутати. Перелік можна продовжити. Якщо ж людина таких дозволів чи статусів немає, а поїхати Соборною наважилася,ризикує сплатити в державну скарбницю штраф. 

Схожі статті