+380673870816 +380673870816

У Рівному юні танцівники виходитимуть на сцену заради збереження маленького життя

Танцювати і співати заради життя. У Рівненському міському будинку культури відбудеться благодійний концерт під назвою «Весняна рапсодія». Виручені кошти підуть на лікування трирічної дівчинки Марії Бондаренко, яка має рідкісне захворювання - муковісцидоз. 

Ці дітки не відчувають втоми. Зранку до вечора вони беззупину тренуються, аби під час виступу на сцені вразити своїх глядачів ідеально виконаними «па», барвистістю костюмів та нестримною енергією.

- Мені все легко. Дуже подобається танцювати. Дуже цікаві рухи. Головне - це піднімати коліна, рухатися.

- Трішки важко, а мені ні. Мені страшно на концерті.

- З настроєм веселим. Тренування легкі.

Так старанно ці дівчатка та хлопчики готуються до щорічного грандіозного концерту під символічною назвою «Весняна рапсодія».

Ольга Жемчугова-Копилова, керівник зразкового ансамблю танцю «Перлинка» МБК:

- В цьому концерті приймають участь колективи нашого МБК. Перш за все, це дитячі колективи, це ансамбль «Перлинка», «Джерельце», «Полісяночка», чудовий ансамбль сучасного танцю «Етика», вокальний ансамбль «Фантазія», і, звичайно, ансамбль народної музики «Наспів» і наша знаменита «Срібна терція».

Втім, цього року це буде не простий весняний концерт, а благодійна справа. Юні танцівники виходитимуть на сцену заради збереження одного маленького життя.

Треба допомогти дівчинці, яка не може дихати, зібрати гроші на лікування. Вона може жити лише з ліками.

Треба допомогти дівчинці. Бо вона важко дихає. І вона дуже маленька. Треба зберегти людей, щоб їх було більше.

Марійці Бондаренко всього три роки. Вона дочка ударника ансамблю народної музики «Наспів». Лікарі діагностували у дівчинки страшну хворобу-муковісцидоз. Колеги батька Марійки Павла Бондаренка довго не знали про сімейні негаразди. Та коли дізналися - вирішили хоч чимось допомогти.

Ольга Жемчугова-Копилова, керівник зразкового ансамблю танцю «Перлинка» МБК:

- Кожен місяць ця дитина потребує від 20 до 50 тисяч гривень на лікування. Звичайно, я не впевнена, чи ми зможемо зібрати таку суму. Але я думаю,що всеодно та сума, яка буде зібрана, вся піде на лікування цієї дівчинки. І хоч якось чи чимось ми зможемо допомогти.

Вхід на концерт - по запрошеннях. Їх можна придбати у касі Рівненського міського будинку культури. Окрім того, перед концертом на вході у МБК буде стояти скринька. І всі небайдужі до чужого горя зможуть кинути туди стільки коштів, скільки вважатимуть за потрібне.

Благодійний концерт «Весняна рапсодія» відбудеться 12 березня  о 15:00 у Рівненському міському будинку культури.

Схожі статті