+380673870816 +380673870816

У Рівному встановили надгробний пам’ятник на могилі Олександра Музичка (ВІДЕО)

У Рівному встановили надгробний пам’ятник лідеру Правого сектора Заходу та керівнику Рівненської УНСО Олександру Музичку. Освятити надгробок приїхав архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон. Також віддати шану пам’яті до нашого міста завітали побратими та однодумці Сашка Білого з різних куточків України. 

Вже більше року минуло від дня загибелі керівника Правого сектора Заходу та УНСО, лідера рівненської Революції Гідності Олександра Музичка, відомого в народі як Сашко Білий. Враховуючи те, що він стояв у витоків зародження УНСО в нашій державі, його надгробок виконали у відповідному стилі.

Андрій Мітюхін, керівник ГО «Рівненська Українська Народна Самооборона»:

- Такі хрести стоять у наших хлопців, що загинули в Чечні, Придністров’ї. У Львові є ціла алея таких УНСОвський хрестів. Прототип пам’ятника ми взяли з нього, проте, трохи його удосконалили.

На відкриття пам’ятника до Рівного з’їхались представники батальйонів «Азов», «Айдар», «Свята Марія», 54 ОРБ. Також були присутні і делегати УНСО з 16 областей України. Адже ініціювали створення пам’ятника та збір коштів на його виготовлення побратими Сашка Білого з «Української Народної Самооборони», а також його друзі і однодумці. 

Андрій Мітюхін, керівник ГО «Рівненська Українська Народна Самооборона»:

- Встанговлено пам’ятник за кошти організації, а також друзів Сашка Білого. В нього було дуже багато друзів і побратимів. Всі, хто хотів, всі долучились.

Освятити пам’ятник Олександра Музичка приїхав архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон. За  його словами, вбивство  Сашка Білого  ще більше згуртувало українців та побратимів Олександра Музичка.

Іларіон, архієпископ Рівненський і Острозький УПЦ КП:

- Наші вороги постаралися убити цю людину, бо даремно думали, що вбиваючи його, вони якимось чином вб’ють нашу совість. Адже саме Олександр був голосом стражденної, замордованої, зневаженої української совісті.

За словами Андрія Мітюхіна, попри фізичне знищення Олександра, його дух і пам’ять про нього продовжує жити в серцях тисяч українців.

Схожі статті