+380673870816 +380673870816

У Рівному вперше в Україні відбувся чемпіонат з плавання немовлят «Діти під водою» (ВІДЕО)

Майбутніх чемпіонів з плавання треба виховувати змалечку. У Рівному вперше  в Україні відбувся чемпіонат з плавання немовлят «Діти під водою». Маленькі плавці віком від 3 місяців виконували різноманітні вправи в басейні з батьками та навіть пірнали на глибину. 

Чотиримісячний Ярослав чи не наймолодший  учасник змагань. У воді з матусею тримається доволі впевнено та бадьоро. 

Ольга, мама Ярослава:

- Займаємось з півторамісячного віку. Займалися вдома у ванній, тепер з трьох місяців у басейні. Йому дуже подобається. Яким би він не був сонним, голодним, але в басейн їдемо.

Маленька розминка і всі плавці готові йти у воду та розпочинати змагання. У чемпіонаті з плавання взяли участь близько тридцяти немовлят віком  від 3 місяців і до півтора року. Більшість з них щоденно тренуються вдома та відвідують заняття у басейні. Користь від такого спорту для малюків радісно помічають батьки. Хтось хоче, щоб його дитина була здоровою та швидко розвивалася, а хтось вже виховує майбутнього чемпіона. 

Анастасія, мама Артема:

- У нас росте майбутній чемпіон. Ми сподіваємося, що він буде здобувати нашій Україні побільше золота.  Загартовуємося.

Ці дітки дійсно більш загартовані, здоровіші та пристосовані до навколишнього середовища, - розповідає інструктор з плавання. Аби про таку користь дізналося якомога більше батьків й організували такий чемпіонат.

Юлія Собуцька, інструктор школи раннього  плавання «Немо»:

- Це маленькі спортсмени. Вони прикладають величезні зусилля і чомусь в Україні до цього часу про них не говорили і не проводили такі змагання. Я вважаю, що багатьом моїм вихованцям треба давати майстрів спорту. Не всі дорослі вміють так плавати, як ці малесенькі дітки.

Проте, із запалом брати ініціативу у свої руки та самостійно вчити маленьких дітей плавати  тренери не радять, аби не зашкодити своєму чаду.  Тут краще довіритися фахівцям.

Юлія Собуцька, інструктор школи раннього плавання «Немо»:

- Можна зробити  щось не так і нашкодити дитині. Зробити так, що дитина все життя боятиметься води. Треба вміти і знати як правильно тримати дитину, як правильно занурювати дитину. Тут діти, які займаються з двох тижнів у ванній.

Загалом, під час змагань маленькі чемпіони виконували різноманітні вправи,  долали дистанції і навіть пірнали з батьками. В результаті  усі отримали не лише заряд позитиву на увесь день, а й перші в житті відзнаки -  дипломи найменших в Україні плавців. Організатори ж обіцяють, у майбутньому зробити такий чемпіонат всеукраїнським. 

Схожі статті