+380673870816 +380673870816

У Рівному радилися, як зберегти здоров’я школяра

Освітяни області обговорили основні чинники формування здоровязберігаючого середовища у навчальному закладі під час колегії управління освіти і науки Рівненської ОДА. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.

За словами начальника управління освіти і науки Григорія Таргонського, особливу роль займає створення умов для збереження здоров’я дітей - медичне обслуговування, дотримання санітарно-гігієнічних вимог і норм. Велике значення має раціональне харчування.

Упродовж останніх років усіма видами харчування було охоплено до 98 відсотків школярів.  Однак, додають освітяни, у 2015 році ситуація змінилася у зв’язку із змінами в законодавстві, зокрема скасування 4 Чорнобильської зони та відміни на даних територіях організації безкоштовного гарячого харчування для всіх вікових категорій учнів. На сьогодні усіма видами харчування охоплено 92 відсотки учнів.

[[textbanner]]

Найбільш поширеною моделлю формування здорового способу життя є  виховний потенціал навчальних предметів - основи здоров’я, біологія, географія, фізична культура, література, історія, екологія інші, робота класних керівників, практичних психологів. Суттєвим потенціалом для формування знань, умінь і навичок здорового способу життя  є й організація позакласної та гурткової роботи.  Загалом в області понад 80 тисяч учнів задіяні в позашкільній та гуртковій роботі. Вони займаються у понад 5 тисячах гуртках різного спрямування.

Важливою складовою здоров'язберігаючого середовища дитини є і літній відпочинок та оздоровлення. В останні роки  на Рівненщині активно функціонують пришкільні табори. Так у 2013 році  їх було створено 560, в яких відпочинком було охоплено понад 62 тисячі учнів, у 2014 – 558, охоплено понад 51 тисяча учнів. Однак, ситуація різко змінилася у 2015 році: лише в 9 районах області вдалося організувати роботу 161 пришкільному табору, в якому до відпочинку було залучено лише  17 тисяч учнів.

Наприкінці засідання члени колегії ухвалили низку рішень, які допоможуть у наступні роки поліпшити ситуацію у напрямі формування здоров’язберігаючого середовища.

Схожі статті