+380673870816 +380673870816

У Рівному пройшли Всеукраїнські змагання із спортивного танцю "Алея слави-2012"

Рівне вже не перший рік поспіль позиціонує себе як потужний осередок спортивного танцю у Західному регіоні. Так, цими вихідними, у нашому місті пройшли відкриті Всеукраїнські змагання із спортивного танцю "Алея слави-2012". 

Змагання такого рівня у Рівному проводяться вже вдруге. Всеукраїнський турнір зібрав навколо себе близько п’ятиста танцювальних пар із майже всіх куточків нашої держави. Одним із спонсорів змагання виступив депутат облради Олег Осуховський, котрий до то ж виховує двох доньок. Тому у фінансовій підтримці бальних танців зацікавлений особисто.

Олег Осуховський, депутат Рівненської обласної ради:

- Знаєте, в мене є дві доці і я вже вирішив, що старшу доньку точно віддам на бальні танці. Тільки ми можемо помогти для діток, аби відбувалися такі заходи. Ми і надалі будемо підтримувати такі заходи.

Сам турнір розділили на чималу кількість категорій та класів. Тому свою перемогу змогли дістати майже усі пари - від наймолодшої до старшої категорії. Пара під номером 141 Саша і Даринка разом танцюють вже три роки. Вони розповіли, що на виступі у них конкурентів не було. Адже не зважаючи на свій вік та невеликий досвід, вони вже неодноразово ставали призерами різних змагань.

Даша і Саша, учасники змагань:

- Два у Львові, ще три у Рівному і ще одне у Рівному. У Львові два перших місця, раз в Рівному, два других і раз перше і раз третє.

Оцінювали ж танцювальну майстерність пар-учасників почесні члени журі, які до Рівного з’їхалися звідусіль. За словами голови журі, виокремити декілька безперечних лідерів, вони не ставили собі за мету. Адже подібні змагання - перш за все націлені на пошук нових талантів.

Ігор Машин, президент Спілки громадських організацій спортивного танцю України,член журі:

- Будь-які змагання ставлять перед собою мету - відкрити нові таланти, подивитися та зрівняти, які пари стали танцювати краще, які гірше. Безумовно, кожний тренер робить для себе висновки сам, а результати говорять самі за себе. На перших місцях були як рівняни, так і з інших областей.

Чимала кількість учасників – випускники кафедри хореографії РДГУ. Тому на свято бального танцю був запрошений завідувач цієї кафедри Володимир Годовський. Його тішить, що за останні роки Рівне сміливо заявляє про себе як про місто спортивного танцю.

Володимир Годовський, завідувач кафедри хореографії РДГУ:

- Я дуже радий, що Рівне стає осередком спортивного танцю Західного регіону. У нас з’являються турніри такі, які залучають з усієї України виконавців.

Організатори змагання подружжя Прокаєвих, до складу журі не входили. Проте для себе вони також зробили певні висновки. За їх словами, пари виклалися на повну, тому важко виокремити найкращих, адже насправді їх є чимало.

Артур та Оксана Прокаєви, організатори змагань:

- Є пари гарні. Пари і з Луцька, з Києва, і з Рівного. Принципі всі пари приїхали до нас дуже хороші і професійні. Самі хороші пари були в дорослих категоріях. Де вони до своїх нагород ще отримували призи від наших спонсорів.

За словами Артура і Оксани Прокаєвих, настільки масштабний захід проводити дещо важко, особливо без спонсорської підтримки. Проте, на досягнутому вони зупинятися не збираються і вже наступного року планують повторити дійство у ще більшому масштабі.

Схожі статті