+380673870816 +380673870816

У Рівному продовжують святкувати 200-річчя з дня народження Шевченка

Свято мікрорайону  відзначили на пивзаводі. Зокрема в Рівненській загальноосвітній школі №3 влаштували музично-літературний вечір присвячений 200-річчю з Дня народження великого Кобзаря. Запросили на дійство як старожилів цього мікрорайону, так і учнів, вихованців дитсадочка та їх батьків. 

Шевченківське вічне і пророче слово об’єднало мешканців мікрорайону пивзавод. На сцені відомого на увесь світ поета  прославляють як малюки дошкільного навчального закладу № 11, так і учні загальноосвітньої школи №3.

Максим Кулик, учень 6-А класу Рівненської  ЗОШ №3:

- Я думаю, що це дуже важливо для нас. Він був кріпаком, який бився до кінця, щоб визволити увесь свій народ.

Око відвідувачів милувала й виставка робіт талановитих дітей, присвячена українському генію. Таке свято організовують вперше в школі, розповідає директор. Сподіваються, що воно об’єднає усіх небайдужих до творчості Шевченка. 

Ольга Тимощук, директор ЗОШ №3:

- Мета цього заходу, щоб живе Шевченківське слово звучало від маляти до дорослого. Він дуже актуальний. Яке слово не візьми, воно ніби написане вчора. В нашій школі проводився поетичний марафон і читали діти всього навчального закладу від 1 до 11 класу.

Запросили на свято також старожилів мікрорайону. Вони кажуть, що   завжди активно беруть участь у подібних заходах  і є доволі дружніми та згуртованими людьми.

Віра Мосійчук, мешканка мікрорайону:

- Нам тільки скажуть, а  ми як пенсіонери одразу приходимо і які доручення дадуть, то  ми їх виконуємо. Співаємо, декламуємо вірші.

І дорослі, і ще зовсім юні мешканці пивзаводу сподіваються,  що це свято стане традиційним і  об’єднуватиме ще більше прихильників творчості Шевченка та патріотів своєї Батьківщини.

 

Схожі статті