+380673870816 +380673870816

У Рівному мешканці багатоповерхівки протягом трьох днів жили зі смородом від не вивезеного сміття

У Рівному в будинку Олеко Дундича 30 з 9 по 12 травня сморід від не вивезеного сміття сягав 9 поверху. Занепокоєні мешканці звернулися до нашої редакції з проханням дослідити цю проблему. 

На дворі з кожним днем стає дедалі тепліше, а на вулиці Олеко Дундича 30 впродовж декількох діб контейнерні баки для сміття були переповнені. Мешканці будинку б’ють на сполох. Адже за словами пані Лілії подібне відбувається не вперше. І якщо раніше проблема вирішувалася одним телефонним дзвінком, то цього разу людям довелося впродовж трьох днів сидіти зі щільно зачиненими вікнами.

Лілія, мешканка будинку:

- Гори сміття на смітнику і біля смітника така кучугура, що навіть іти в магазин біля під’їзда першого неможливо. Там так смердить.

Особливе невдоволення від купи сміття у пенсіонерів та батьків малечі, оскільки за декілька метрів розташований дитячий майданчик і лавки, де так полюбляють відпочивати люди похилого віку.

Дмитро, мешканець будинку Олеко Дундича 30:

-У мене жінка інвалід 1групи. Вона ходити не може. Коляска інвалідна, а я її вивожу. Тут вона сидить і мусить нюхати це все.

Після приїзду знімальної групи впродовж години сміття все ж таки вивезли. Причини чому цього не зробили вчасно нам не вдалося з’ясувати через постійну відсутність на робочому місці начальника КАТП-1728 Валентина Ткачука, адже назва цього підприємства фігурує на платіжках мешканців.

В середньому в Україні тариф на вивезення твердих побутових відходів становить 35 гривень за кубічний метр. При цьому одна людина сплачує 5 гривень за цю послугу. У Рівному ж "сміттєвий тариф" складає 32 гривні 60 копійок. Мешканці будинку, що на Олеко Дундича 30 стверджують, що справно платять за послуги і боргів перед КАТП- 1728 не мають.

Світлана, мешканка будинку Олеко Дундича 30:

- Платимо ми систематично, квитанції приходять. Просимо, щоб вивозили сміття щоденно, адже літо. Мухи літають і діти тут граються. Загалом проблема є і все.

Схоже, вирішити проблему недобросовісності рівненських комунальників може завтрашнє засідання міськвиконкому, де передбачене обговорення питання щодо виведення із тарифу за квартплату послуги з вивезення сміття. Це місцеві обранці планують запровадити вже з 1 червня.

Схожі статті