+380673870816 +380673870816

У Рівному активісти не можуть розпочати реконструкцію парку ПДМ

Чому затягують час? Так, об'єднання громадських організацій «Рада реформ Рівного» висловлює стурбованість тим, що вкотре змушені нагадувати  міським чиновникам про необхідність швидкого вирішення земельних питань для реалізації проектів громадського бюджету у парку ПДМ. Цього разу з невідомих причин затягується розгляд проекту рішення про передачу земельної ділянки в постійне користування «Об’єднанню парків культури та відпочинку Рівного».

Коли дізналися, що  поблизу ПДМу хочуть побудувати аквапарк, рівненські активісти почали шукати механізми збереження цієї території для потреб людей, а не бізнесу. Дві ідеї щодо покращення благоустрою перемогли у проекті «Громадський бюджет Рівного». Та розпочати роботи ініціатори так і не можуть. Дві земельні ділянки, які, свого часу, готувалися продати на аукціоні, ще досі не передали в постійне користування «Міському  об’єднанню парків культури та відпочинку Рівного». Хоча, даний проект рішення зареєстрували ще у березні.

Оксана Майборода, співавтор проекту:

- Воно не потрапило на минулу сесію 16 травня. Попередньо нам казали, що якщо виникають якісь перепони, то ви звертайтеся. От ми звернулися до всіх причетних, щоб це рішення було розглянуто.

Пояснення  хотіли б почути з перших вуст, тому запросили на конференцію чимало очільників, дотичних до цього процесу структур. Натомість,  прийшов лише один  представник  відділу управління земельних відносин.  Розповідає, механізм підготовки проекту рішення складний.

Михайло Українець, начальник юридичного відділу управління земельних відносин:

- На сьогоднішній момент було підготовлено проект рішення міської  ради про відведення земельної ділянки у постійне користування. Він візується посадовими особами. На сьогоднішній день він перебуває у профільного заступника міського голови. Потім свої рекомендації дають юристи і він включається в порядок денний.

Можливо, виконавці затягують у часі, через розбіжності у земельному кодексі та надання правової оцінки проекту рішення, припускає експерт відділу земельних відносин. Через зволікання відкладається, відповідно, і реалізація самого проекту відновлення парку ПДМ.

Юрій Дремлюга, експерт з юридичних питань:

- У випадку, якщо об’єкт, реалізація якого планується, відповідно, до громадського бюджету - не може бути реалізованим протягом наступного року. То ці кошти, які виділені, переносяться на наступний рік.

Загалом, після усіх відповідних процедур, дві земельні ділянки хочуть   воз’єднати з рештою території, разом утвориться майже три гектари, де й працюватимуть активісти. А от  яких саме змін потребує парк, рівняни мають можливість вирішити самі, долучившись до опитування у мережі «Фейсбук», результати  обіцяють оприлюднити згодом.

Схожі статті