+380673870816 +380673870816

У рівненському міському будинку культури відкрилася мультимедійна лабораторія (ВІДЕО)

Новітні технології у Міському будинку культури. Днями тут презентували мультимедійну лабораторію «MediaLab». Завдяки їй люди різних вікових категорій зможуть освоювати новітні технології. Адже тут представлені сучасна відеокамера, квадрокоптер, цифрова екшн-камера та багато інших цікавинок. 

Цей новенький графічний планшет освоює художниця Світлана Власова, аби з часом й інших бажаючих навчити ним користуватися. Наприклад, при переміщенні курсора по планшету, координати руху по його поверхні передаються в комп’ютер.  

Світлана Власова, художниця:

- Оскільки тут такий унікальний планшет, він імітує роботу художника звичайними матеріалами, але відразу йде оцифровка зображення і навіть така проста програмка дає можливість робити грамотні роботи.

А це Дмитро Максимчук. Він  вже дванадцять років займається професійною відеозйомкою та планує з вересня навчати всіх бажаючих освоїти сучасні технології. 

Дмитро Максимчук, відеооператор:

- Буде проходити навчання дітей від нуля для того, щоб вони могли зняти та завантажити  в комп’ютер, змонтувати і завантажити ролик на ютюб.

Графічний планшет та сучасну відеокамеру міський будинок культури отримав в рамках грантового проекту «Інвестиція в культуру».  Також закладу передали десяток ноутбуків, квадрокоптер, звукове та світлове обладнання й інше. Завдяки цьому відкрили мультимедійну лабораторію  «MediaLab». Тут і планують проводити навчання. 

Юрій Кобів, керівник «MediaLab»:

- Елементарні такі речі як записати відео, той же відеоблог потребує певних технічних нюансів, якщо людина  прийде, я намагатимуся розповісти про побудову кадру, як правильно виставити світло, щоб ті декілька хвилин, якщо людина захоче передати інформацію, виглядали пристойно.

В рамках медіалабораторії будуть також діяти і студія відеоблогерів,  уроки англійської для літніх людей, різні майстер-класи та інше. 

Ольга Стельмах, директор Міського будинку культури:

- «MediaLab» виник в рамках проекту «Інвестиція в культуру» і наразі має можливість розпочати активну стадію. У нас пройде заняття з фотосправи для дітей віком від 10 до 16 років. Наразі «MediaLab» планує проводити майстер-класи не лише з фотосправи і не лише для обмеженої вікової категорії, але також і для дорослих і з кліпмейкерства, а також буде створена студії відеоблогерів.

Наразі в «MediaLab»  вже працюють деякі фахівці, які проводять навчання для дітей віком від 10 до 16 років. 

Схожі статті