+380673870816 +380673870816

У Рівненському краєзнавчому музеї влаштували Андріївські екологічні вечорниці (ВІДЕО)

Відгуляли з розмахом. У Рівненському краєзнавчому музеї  влаштували Андріївські екологічні вечорниці.  Під час святкування рівняни отримали шанс поринути в атмосферу української автентичності та дізнатися багато чого нового про облаштування свого побуту, згідно кращих українських традицій.  

Свято Андрія у кращих українських традиціях з піснями, забавами, смачними частуваннями  влаштували в краєзнавчому музеї.  Рівняни мали змогу доторкнутися до сивої давнини та більше познайомитися із тодішніми обрядами під час вечорниць.

Керівник  зразкового дитячого гурту традиційного поліського співу «Ранкова роса» розповідає, що у своєму виступі намагалися відтворити кращі традиції святкування Андрія й додає, що нині потрібно більше прививати молоді любов до своєї рідної культури.

Юрій Ковальчук, керівник зразкового дитячого гурту традиційного поліського співу «Ранкова роса»:

- Якщо держава не буде вкладати в культури, то ми будемо мати те, що зараз маємо, а то й ще гірше. Наші традиції дуже мудрі, там є чому повчитися, наприклад, як виховували батьки своїх дітей і дивлячись на теперішніх дітей, мені особисто їх шкода, що вони не мають того пласту колишнього.

Для відвідувачів організували і пізнавальні майстер-класи. Майстрині ділилися секретами виготовлення екологічних ялинкових  прикрас, стильних речей інтер’єру,  ляльок-мотанок та навіть воскових свічок.

Ірина Віан, майстриня:

- Пластинки є і ви просто скручуєте. Робите це із задоволенням. Процес нескладний. Головне – внутрішній стан. Вийшла свічка. 

Організатори свята, платформа «Ревінь», нині вболівають, щоб чим більше людей  цікавилися такими подіями, відкривали для себе світ українських традицій та еко-життя. 

Юрій Шепелюк, координатор Рівненських волонтерських екологічних ініціатив:

- Виходьте в люди, спілкуйтеся, бо всі волонтери, організації, ЗМІ працюють для вас і намагаються зробити якомога краще. У нас зараз надзвичайний розвиток культури в Рівненській області і я сподіваюся, що у всій Україні.

Схожі статті