+380673870816 +380673870816

У МЕГУ започаткували проект «Журналіст на війні» (ВІДЕО)

Працювати під обстрілами. На факультеті журналістики Міжнародного економіко-гуманітарного університету стартував унікальний проект під назвою «Журналіст на війні». В його рамках передбачається чимало зустрічей військових журналістів зі студентами факультету задля обміну досвідом. Першим до майбутніх журналістів завітав офіцер Регіонального медіа-центру Міністерства оборони України в Рівненській області Віктор Шубец. 

Теорія і практика. На факультеті журналістики МЕГУ заснували проект під назвою «Журналіст на війні». В його рамках військові журналісти зустрічаються зі студентами, аби розповісти про реалії роботи на Сході. 

Ольга Мітчук, декан факультету журналістики МЕГУ:

- Сьогоднішня зустріч - це презентація проекту «Журналіст на війні» для того, аби студенти відчули лишень в аудиторії, що таке ця війна і як правильно себе вести, щоб залишитись живим. Також, аби студенти-журналісти знали як використати усі інформаційні ресурси, аби залишитись в ефірі чи в газеті, залишитись читабельним і водночас живим. Хочеться, аби студенти, які сьогодні чули від прес-фоіцера АТО Віктора Шубца практичні поради, знали, що це і вміли розмежовувати одне від іншого.

Офіцер Регіонального медіа-центру Міністерства оборони України в Рівненській області Віктор Шубец за час проведення АТО загалом перебував на Сході півроку. Сьогодні студентам він не лише розповів про роботу військового журналіста, але й продемонстрував все своє спорядження, яке допомагає виконувати професійний обов’язок. Прес-офіцер звернув увагу молоді на те, що військова журналістика вимагає неабиякої сили духу та витримки.  

Віктор Шубец, офіцер Регіонального медіа-центру Міністерства оборони України в Рівненській області:

- Найважче працювати в умовах постійного психологічного впливу і тиску противника. Адже, на жаль, на сьогоднішній день російські ЗМІ в дечому потужніші, аніж наші і активно використовують свою пропаганду в своїх методах.

Юліана хоча своє майбутнє і не планує пов’язати саме з військовою журналісткою, проте, переконана, що такі зустрічі для майбутніх журналістів вкрай необхідні.

Юліана Петрук, студентка 4 курсу факультету журналістики МЕГУ:

- Ми зараз живемо в нелегкий час і ми не знаємо, що далі буде. Ми повинні знати як себе вести в таких ситуаціях, як подавати інформацію. Тому я вважаю, це є дуже важлива інформація для журналістів в наш час.

В рамках проекту студенти факультету журналістики принаймні раз на місяць будуть зустрічатись з представниками різних структур, що мають свою специфіку роботи. Таким чином студенти ще під час навчання зможуть чітко усвідомлювати з якими реаліями вони будуть зіштовхуватись в подальшій роботі.

Схожі статті