+380673870816 +380673870816

У Любліні підписано декларацію про співпрацю із містом Рівне до 2020 року

Днями офіційна делегація представників Виконавчого комітету Рівненської міської ради вже вдруге взяла участь у щорічному Конгресі ініціатив Східної Європи. Ця поїздка була одним із заходів проекту «Співпраця муніципалітетів міст Рівного та Любліна, як один з елементів розвитку прикордонної території», що реалізується в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2007-2013. 

Третій Конгрес ініціатив Східної Європи відбувався упродовж насичених різноманітними заходами теплих осінніх днів – з 2 по 4 жовтня. Участь у ньому взяли близько тисячі представників з двадцяти країн. Про це повідомили на сайті міського голови.

Мета Конгресу полягала у тому, аби творчо розвинути діалог на теми найважливіших нагальних проблемних питань та викликів в Центрально-Східній Європі, та підсумувати, у партнерстві із Міністерством закордонних справ Речі Посполитої, декаду членства Польщі в Європейському союзі.

Під час урочистого відкриття Конгресу було представлено Стратегію територіальної співпраці міста Любліна на 2014-2020 роки та підписано декларації про територіальну співпрацю між містами Люблін (Польща), Брест (Білорусь), Кишинів (Молдова), Дніпропетровськ, Івано-Франківськ, Львів, Луцьк, Миколаїв, Одеса, Рівне, Суми, Тернопіль, Вінниця (Україна), Тбілісі (Грузія), Тімішоара (Румунія). 

[[textbanner]]

Включення нашого міста в цей документ як пріоритетного партнера є результатом активної співпраці команди фахівців та заявленою готовністю стати платформою для трансферу добрих європейських практик далі на Схід України. Також на конгресі обговорювались проблеми транскордонної співпраці, молодіжних обмінів, прогрес у розвитку демократичного законодавства в країнах Східного партнерства та спільні культурні проекти.

Для Рівного підписання даної декларації є підґрунтям для детального планування його розвитку на тлі європейської інтеграції на роки вперед. Це означає, що набутий досвід та ідеї міжсекторної співпраці, які окреслились при реалізації спільних українсько-польських проектних ініціатив, стануть поштовхом для написання нових потужніших інвестиційних та інфраструктурних проектів.

Окрім цього, члени Рівненського міськвиконкому мали змогу прослухати виступи авторитетних представників посольств, консульств та урядів країн Східного партнерства стосовно сьогоденних викликів перед Україною, результатів Євромайдану та перспектив розвитку країни як невід‘ємної частини європейського світу.

Натхненна візитом, делегація поверталась з чітким розумінням того, що потрібно впроваджувати зміни та реформи в органах місцевого самоврядування. А маючи ресурсний потенціал і досвід реалізації проектів наше  місто спільно  з таким досвідченим партнером як  Люблін має всі шанси отримати і наступну допомогу від Євро Союзу в якості грантів.

Схожі статті