+380673870816 +380673870816

Студенти МЕГУ зустрілися із освітянами Рівненщини

Що очікує на українську освіту у 2013 році? А також як боротися із корупцією у цій галузі? Ці та інші питання обговорив під час зустрічі із студентством Міжнародного економіко-гуманітарного університету заступник начальника управління освіти і науки Петро Коржевський. 

В освіті він 25 років. І попри такий досвід та стаж, досі пам’ятає як це прекрасно бути студентом – незалежним, активним і головне із чіткою громадською позицією. Під час зустрічі із молоддю Міжнародного економіко-гуманітарного університету Петро Коржевський не лише ділився спогадами своїх студентських років, а й обговорив серйозні питання, що стосуються реформування освітньої галузі. Запитували майбутні журналісти з МЕГУ і про нововведення в цій сфері, доцільність змін у шкільних програмах, а також молодь цікавило найболючіше питання – працевлаштування випускників. З цього приводу в пана Коржевського є свої ідеї. В першу чергу? нашій державі потрібно вивчити свій ринок праці та налагодити тісні зв’язки між роботодавцями і навчальними закладами, а також дозувати кількісну підготовку фахівців для тої чи іншої галузі.

Петро Коржевський, заступник начальника управління освіти і науки Рівненської ОДА:

- Я все ж хотів, щоб у державі відбулась серйозна розмова з роботодавцями, які потребують кадрів. Скільки? Яких? В перспективі? Щоб ми могли розуміти чи варто нам таку армію фахівців з вищою освітою готувати і що їх чекає в майбутньому.

До речі, у питанні працевлаштування випускників позиція освітян та студентства сходиться.

Ілона Якімюк, студентка факультету журналістики МЕГУ:

- Роботодавці хочуть, щоб їм давали кваліфікованих, притому нічого для цього не роблячи. Вони вважають, що якщо платять податки до бюджету, то й держава повинна готувати їм працівників. Проблема є в працевлаштуванні завжди і це частково залежить від професії. В журналістиці багато залежить від особистісних показників: чи професійний журналіст, талановитий і так далі.

Обговорили під час прес-конференції і явище корупції в українській освіті. Викладачі МЕГУ запевняють, що в їхньому виші в такий спосіб навчання не здобувають. Що ж до інших закладів, то у пана Коржевського є свої пропозиції боротьби із таким протизаконням.

Петро Коржевський, заступник начальника управління освіти і науки Рівненської ОДА:

- Я б це поборов дуже просто. Ви маєте бути свідомі з того, що отримуєте об’єм інформації не для педагога, а для себе. Коли буде усвідомлення цього на рівні студента, тоді пропадуть відносини між тими, хто дає і тими, хто бере.

Що ж до амбітних планів освітян, то вони мають на меті зменшити кількість черг до дитячих садочків за рахунок відкриття нових груп, а також на розгляді вивчення питання щодо ліквідації позмінного навчання у загальноосвітніх закладах.

Петро Коржевський, заступник начальника управління освіти і науки Рівненської ОДА:

- Я не належу до категорії людей, яка говорить, що це буде зроблено поки не переконаюся в тому, що реальна підстава існує. Якщо кількість буде балансовою, то ми будемо працювати над тим, аби ліквідувати двозмінінсть у найближчому часі.

Наприкінці зустрічі Петро Коржевський із ностальгією поринув у спогади свого студентського життя та закликав нинішню молодь бути активнішими, стараннішими, цінувати той золотий період, який ніколи не повториться та впевнено творити своє майбутнє.

Схожі статті