+380673870816 +380673870816

Складні погодні умови не зупинили поїзди

У складних погодних умовах при переході температур через нульову відмітку залізничний транспорт залишається надійним та безпечним видом транспорту. Залізничники вживають усіх можливих заходів, щоб гарантувати безперебійні безпечні перевезення пасажирів та вантажів. Про це повідомила прес-служба Державної адміністрації залізничного транспорту.

Упродовж трьох діб, починаючи з 4 грудня, у складних метеорологічних умовах залізничники забезпечували безперебійність та безпеку руху поїздів у складних погодних умовах. Цього разу із негодою боролися працівники Південно-Західної залізниці. Найбільша товщина снігового покрову наразі зафіксована на станціях Київ-Пасажирський – 15 см, Коростень – 16 см, Жмеринка – 20 см.

З 6 на 7 грудня вузлові станції, вокзали і колії прибирали 3 тис. 465 залізничників: працівників колійного, вагонного, пасажирського господарств, зв’язківці та енергетики. Загалом було задіяно 11 снігоприбиральних машин СМ-2 по одній на станціях Дарниця, Київ-Пасажирський, Фастів-1 та Фастів-2, Козятин, Жмеринка, Вінниця, Житомир, Підгірці, Безрадичі, Трипілля.

Складні погодні умови (переохолоджений замерзаючий дощ) та обмерзання контактного проводу на залізницях ускладнили рух електропоїздів та стали причиною затримок по прибуттю та відправленню. В умовах засніженої дороги та ожеледиці залізничники закликають водіїв автотранспорту бути максимально пильними й дисциплінованими при перетині залізничних переїздів, а пасажирів – бути уважними при перебуванні на об’єктах залізничної інфраструктури.

Схожі статті