+380673870816 +380673870816

Школярі Рівного створили казку власними руками

Створили казку власними руками. Вже традиційно напередодні новорічно-різдвяних свят у Рівненському Палаці дітей та молоді проходить міський етап двох всеукраїнських конкурсів "Новорічна композиція" та "Український сувенір". Цьогоріч участь у ньому взяли школярі із усіх навчальних закладів. 

Із вірою у різдвяну казку Алінка розмальовувала свій експонат - одного із семи гномів Білосніжки.

Аліна Білоконь, учасниця міського етапу Всеукраїнського конкурсу "Новорічна композиція":

- Мені ще від самого початку сказали, що цей гномик піде на виставку з іншими гномиками. Ми їх робили у себе в школі. Я сподівалася, що він буде дуже гарно дивитися з-поміж інших. Я використовувала різні відтінки, намагалася зробити його веселим.

Окрім гномика над яким працювала Аліна, на міському етапі двох всеукраїнських конкурсів "Новорічна композиція" та "Український сувенір" представлено ще майже триста експонатів. Робили їх діти власноруч із підручних матеріалів.

Ірина Куроченко, керівник екологічного центру ПДМ:

- Конкурс "Новорічна композиція" спрямований на пропаганду, розвиток творчих здібностей учнів нашого міста і пропаганду використання різних природних і штучних матеріалів задля збереження живих ялинок. Конкурс "Український сувенір" спрямований саме на пропаганду наших українських традицій. В цьому конкурсі діти представляють такі роботи як ляльки-мотанки, різні дерев’яні іграшки.

Оцінювати дитячі роботи будуть фахівці – педагоги школи образотворчого мистецтва Палацу дітей та молоді. Найкращі експонати представлятимуть наше місто вже на обласному відбірковому етапі, який відбудеться 20 грудня. Як можна обрати із такої кількості дитячих витворів мистецтва лише декілька, рівненські освітяни і не підозрюють. Кажуть, що на журі чекає складне випробування.

Іван Іщук, методист комунальної установи "Рівненський міський методичний кабінет":

- Я вважаю, що журі буде працювати складно, складно буде оцінити, тому що дуже гарні та цікаві роботи. Відразу створюється особливий святковий настрій, відчувається, що скоро Новий рік, Різдво.

Найкращу роботу обрала для себе вже і 9-річна Софія. Дівчинку надихнула картина "Різдвяний вечір". Вона, як і новорічна казка, така ж різнобарвна та яскрава, каже маленька рівнянка, тому вболіватиме, аби цей експонат потрапив на всеукраїнський етап конкурсу.

Схожі статті