+380673870816 +380673870816

СБУ затримала шахрая, який видавав себе за контррозвідника і «продавав посади» в спецслужбі

Фото - СБУ

Служба безпеки викрила на Одещині шахрая, який видавав себе за діючого співробітника СБУ.

Фігурант представлявся контррозвідником і пропонував за гроші фейкове працевлаштування в одному із обласних управлінь української спецслужби.

Однак після одержання грошей від «кандидата» шахрай обривав з ним зв'язок і зникав у пошуках нової жертви.

Співробітники СБУ задокументували злочинні дії зловмисника і затримали його під час отримання ним коштів від українського військового.

За даними слідства, шахрай обіцяв чоловіку «позитивно вирішити питання» щодо його переведення на військову службу в СБУ.

Як встановило розслідування, фігурантом виявився громадянин сусідньої європейської країни, який спеціалізувався на шахрайських схемах у фінансовій сфері.

У ході розслідування стало відомо, що цього зловмисника раніше затримувала Нацполіція за крадіжки банківських коштів, а один із районних судів Києва вже розглядає обвинувальний акт на зловмисника за декількома епізодами.

За матеріалами СБУ затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене повторно).

Триває слідство для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 3-х років тюрми.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Одеській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Джерело: СБУ

Схожі статті