+380673870816 +380673870816

Рівняни створили у соцмережі групу проти власників собак, які не прибирають за чотирилапими (ВІДЕО)

Кому заважають собачі відходи? Останнім часом мешканці нашого міста почали активно обговорювати «недобросовісних» власників чотирилапих, чиї домашні улюбленці  під час прогулянки залишають свої відходи життєдіяльності у дворах будинків, на дитячих майданчиках та інших громадських місцях.  

У Фейсбуці активісти навіть створили цілу групу, де пропонують ділитися думками та викладати фото, які викриватимуть власників, що не прибирають за своїми улюбленцями. Натомість господарі чотирилапих  мають свою думку щодо всіх зауважень.  

Вони хочуть, аби їхнє подвір’я виглядало більш цивілізовано і втомилися від собачого лайна на кожному кроці.  Мешканці будинку на Струтинській, 41 стали першими, хто публічно висловив своє обурення через  власників собак, які вигулюють своїх домашніх улюбленців, але не прибирають за ними.

Лариса, мешканка будинку Струтинської, 41:

- Проблема скоріше за все у власниках собак, бо вони не хочуть усвідомити, що мають прибрати. Бо в них таке враження, що всі повинні видати пакети, зробити ділянки для вигулу. Ми не проти собак, ми проти того, щоб вони засмічували територію. Тим більше, що на цих територіях гуляти із собаками не можна, але це не можна комусь довести.

Мешканка цього ж будинку, журналістка Людмила Савонькіна свій протест висловила через соцмережі. У Фейсбуці вона створила відповідну групу «Рівне!!! Зупинимо Свинство Власників Собак!!!», де закликає викладати фото недобросовісних господарів тварин. Група вже створила чималий резонанс. 

Людмила Савонькіна-Слободенюк, журналістка, мешканка будинку Струтинської, 41:

- Зараз в групі більше 200 людей. Є люди, які шукають виправдання і вважають, що треба якісь пакети виготовляти, щоб їм облаштували майданчики. Але якщо ви хочете майданчики, то  займіться цим, вимагайте, як це зробила жіночка на Ювілейному. Це має бути ініціатива від вас.

Роман вигулює свого лабрадора у парковій зоні. Розповідає, щовін, як свідомий власник, носить із собою пакети, аби прибирати за своїм домашнім улюбленцем.  Чому собаче лайно нині спричинило такий резонанс у нашому місті, - зрозуміти не може. Але запевняє, що більше проблем вбачає у бездомних псах,  яких, ясна річ, ніхто не контролює.

Роман Сумко, власник собаки:

- Є проблема бездомних собак, у них є життєві потреби, які вони справляють у місті. Я розумію, що ми маємо йти якоюсь європейською дорогою. Але це треба вирішувати на законодавчому рівні, доносити цю культуру вигулу не через Фейсбук, а створювати якісь роз’яснювальні програми, волонтерські програми.

Палкі  суперечки між власниками собак та невдоволеними рівнянами поки точаться лише у соцмережах. І попри  конфлікт  інтересів, обидві сторони сходяться на тому, що в місті дійсно потрібно створити більше відповідних місць для вигулу собак і передбачити смітники, куди можна викидати фекалії. Не проти такої ініціативи і міський голова, який сам, до речі, щоранку особисто вигулює свого пса.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Я маю сам собаку, але на щастя, я маю де вигулювати, бо живу на околиці міста. Я розумію, що не всі є де вигулювати чотирилапих. Збираєте громадські слухання і кажете, де ви хочете зробити місце для вигулу собак. Все інше ми візьмемо на себе. Знайдіть майданчик і якщо він за нормами підійде, то ми огородимо і все зробимо.

Цікаво, що Рівнерада ще у 2011 році затвердила цілий список правил  утримання тварин у нашому  місті, серед пунктів для виконання - заборона вигулювати собак на дитячих майданчиках, територіях шкіл, садочків, при наявності на них дітей і проведенні масових заходів. Проте, контролювати виконання цих постанов у місті схоже нема кому.  У міськвиконкомі кажуть, що прибирати за своїми домашніми улюбленцями можуть змусити штрафи, які поки ніхто не береться запроваджувати, сподіваючись, що європейський досвід рівняни все ж опанують добровільно і з часом.

Схожі статті